Meseszép Valentin-napi saláta ehető virágokkal

2022. február 10.
Mi lenne, ha az idei Valentin-napon nem vázába tennéd a virágokat, hanem egy romantikus vacsora keretében a tányéron szolgálnád fel őket? Bernáth Melinda, a Smarta bloggere egy könnyű, de annál különlegesebb salátát mutat, amivel szívecskék hada nélkül is feldobhatod az estét!

Nem feltétlenül kell különleges dátum ahhoz, hogy látványos és romantikus vacsorát együnk, de ha már nyakunkon a Valentin-nap, mutatok egy izgalmas salátaötletet. Ez nemcsak látványos, de nagyon finom is!

A Valelentin-napi saláta mellé jól illik a pezsgő is, amelyből akár desszertet is tudsz készíteni, hogy az ízek még inkább összhangban legyenek. A mascarponés málnatortát előző nap is elő tudod készíteni. Ha pedig csak 15 perced van egy pohárdesszert összedobására, akkor próbáld ki a pezsgőkrémes málna pohárkrémet.

Valentin-napi garnélás saláta

Mielőtt rávetnénk magunkat a desszertre, mutatom, hogy hogyan készül a Valentin-napi saláta.

Hozzávalók: 

  • Fél csomag bébispenót vagy vegyes saláta keverék
  • 1 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • Egy tucat fagyasztott, pucolt garnéla
  • Ehető virág (nem a legkönnyebb tétel, de a neten több beszerzési helyet is találunk)
  • só, bors, olívaolaj
  • 1/2 citrom

Elkészítése:

  1. A bébispenótot egy tálba teszem, sózom, borsozom, öntök rá egy kevés olívaolajat, és egynegyed citrom levét rácsorgatom. Kicsit összerázom, és félreteszem.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítek, amibe apróra vágott gyömbért és fokhagymát teszek. Amikor elkezd illatozni 1-2 perc alatt, hozzáadom a tisztított garnélát. Az egészet sózom, borsozom, és pár perc alatt megpirítom.
  3. Már jöhet is a bébispenótos tál, amelyre ráfordítom az egész serpenyőt, összerázom, és így, lefedve teszem félre 5 percere. A hőtől a spenót is picit megpuhul, de nem párolódik szét.
  4. A tálaláskor ehető virágokkal díszítem.

Ha kíváncsi vagy, hogy gyakorlatban ez hogy néz ki, és jól jönne még ötlet Valentin-napi főételre és desszertre is, akkor nézd meg a videómat is:

 

Szerző: Bernáth Melinda (Smarta)

Még több szuper receptért kattints

a Smarta.hu-ra!

Olvass tovább!