Fenséges citromos csirke 20 perc alatt

2022. április 10.
Rendhagyó csirkés receptet keresel? Hering András, a Nosalty főszerkesztője egy citromos, kapribogyós és a vajtól krémes csirke piccata receptjét hozta el.

csirke piccata egy olasz–amerikai fúziós fogás, amely valójában serpenyőben ropogósra sült csirkemellszeletekből áll, citromvajas kapribogyóval. Ez egy olyan recept, amit minden hobbiszakácsnak ismernie kell, hiszen nemcsak hogy hihetetlenül elegáns és ízletes, de bármikor összedobható. Mindössze 20 perc alatt hétköznapi luxusvacsorával rukkolhatunk elő.

csirke piccata jól passzol rizskörethez vagy burgonyapüréhez, de a legjobban a tészta áll neki, hiszen így az összes citromos vajmártást hozzákeverhetjük, és egy csepp sem veszik kárba a mesterien savanykás szószból.

Elkészítés:

Tegyünk a lisztet, sót és borsot egy széles, lapos tálba, és keverjük össze. A csirkét beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lerázzuk róla.

Hevítsünk fel 2 evőkanál vajat és 2 evőkanál olívaolajat egy nagyobb serpenyőben közepesen magas lángon, amíg csillogni nem kezd. Ha nem férnek el a serpenyőben együtt a csirkemellszeletek, darabonként adjuk hozzá, majd oldalanként körülbelül 3 perc alatt süssük enyhén aranybarnára. Tegyük át a csirkét egy papírtörlővel bélelt tányérra. Ha szükséges, ismételjük meg a többi szelettel külön-külön.

A citrom felét szeleteljük vékony szeletekre, és távolítsuk el a magokat. Adjuk hozzá a citromszeleteket a serpenyőben megmaradt vajmártáshoz, és főzzük illatosra, alig 30 másodpercig.

Forraljuk fel a csirkealaplevünket. Adjuk hozzá a citromos-vajas mártáshoz, majd körülbelül 3 percig lassan főzzük össze.

Állítsuk alacsonyabb fokozatra a hőt, majd keverjük hozzá a maradék 2 evőkanál vajat, a kapribogyót és a citrom másik feléből kifacsart citromlevet. Tegyük vissza a csirkemellszeleteket a serpenyőbe, és süssük össze még 3-4 percig (vagy egészen addig, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke átmelegszik). Tálalás előtt friss petrezselyemmel díszítsük.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

Ezt is készítsd el!