A Burger King burgerkollekcióját a terhesség alatti kívánósság ihlette

2022. június 04.
Bár sokan csak mítosznak tartják a várandósság alatti kívánósságot, a németországi Burger King limited edition burgerkollekcióját garantáltan végig akarja enni mindenki, nem csak a terhes nők.

Nem csak hasraütésszerűen találták ki a Burger Kingnél, mi kerüljön a terhesburgerekbe. 1070 nőt kérdeztek meg, akik már voltak várandósak, és a kívánósság leggyakoribb tárgyai és a legelvetemültebb ízkombinációk ihlették a kilenc különleges Whoppert. A tanulmányból az is kiderült, hogy a várandós nők kívánóssága jó eséllyel mégsem csak mítosz, és egyetlen terhes nőnek sem kell szégyellnie magát, ha éppen ecetes uborkát kíván tejjel. 

burger-king-terhesburger

A terhesburgerek csupán korlátozott ideig voltak elérhetők egy berlini Burger Kingben, és nem csak várandós nők rendelhették természetesen, hogy így engedjenek a bizarr ízekre vágyó kívánósságuknak. A klasszikus ellentétpár, az édes és sós kombinációjára épít a sült tojás és banán, a vaníliás jégkrém és olívabogyó, vagy éppen a sült kolbász és mogyorókrém páros. Ezek mellett a furcsa párosok, mint a hal és hús, vagy a currywurst és pácolt sült hering szinte átlagosnak hangzik.

Mindazonáltal reménykedjünk, hogy egyszer hosszabb ideig és máshol is kipróbálhatók lesznek a különleges burgerek, mert a kalandvágy valószínűleg sokunkat rávenne arra, kipróbáljuk egyiket, másikat.

Forrás: Desigboom Fotó: Burger King

Olvass tovább!