Krémes és ízes: új szintre emeljük az uborkasalátát!

2022. július 20. |

Egy ponton túl jólesik kilépni a tzatziki-ecetes uborkasaláta tengelyről, és valami izgalmasabbra váltani. A krémes uborkasaláta pont ezt az üdítő változatosságot hozhatja el a kerti partinkra!

Ha kerti sütögetésről van szó, az ecetes uborkasaláta helyett inkább a görögös tzatziki az, ami a húsokhoz passzol. Ez viszont unalmassá válhat, ha mindig így készítjük el. A krémes uborkasaláta viszont könnyű is, kapros is, és a fehér borecetnek köszönhetően a savassága és frissessége is megvan. Jó, ha már előző nap elkészítjük, hogy átjárják az ízek és összeérjenek az aromák.

kremes-uborkasalata

Hozzávalók:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 50 gramm friss kapor felaprítva
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 kígyóuborka félbevágva, vékonyra karikázva
  • 25 gramm vékonyra vágott és apróra kockázott lilahagyma

Elkészítése:

Keverjük össze öntetnek a tejfölt, kaprot, borecetet, olívaolajat, sót és borsot egy nagy tálban. Tegyük hozzá az uborkát és a hagymát, majd keverjük össze, hogy az öntet bevonja az uborkát. Jó, ha egy napot áll a hűtőben fogyasztás előtt.

Forrás: Eating Well Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró