2018. július 12. | Füge Kata

Pirított mogyorós uborkasaláta, a meglepő nyári ízkombó

Szezonális alapanyagból készítenél valami igazán különlegeset, de lehetőleg gyorsan? Próbáld ki bloggerünk, Futureater pirított mogyorós uborkasalátáját, és garantáltan leesik az állad.

Nyáron jóval könnyebb szezonális alapanyagokkal főzni, hiszen ilyenkor rengeteg zöldség és gyümölcs érik. Az egyik magyarországi klasszikus az uborka, salátaként mégis csak korlátozott módokon készítjük, legalábbis a hagyományos receptek szerint. Pedig egy kis kísérletezéssel fantasztikus új ízkombinációkat fedezhetünk fel. Kezdetnek próbáljátok ki az uborkát pirított mogyoróval és fokhagymával átkeverve: fenomenális élményben lesz részetek.

Uborkasaláta pirított mogyoróval
2 főre

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék mogyoró
  • 1 facsarás citromlé
  • Kevés olívaolaj
  • ½ tk méz

  1. Az uborkát meghámozzuk és a reszelő nagy lyukú oldalán egy tálba reszeljük.
  2. Amennyire csak tudjuk, kinyomkodjuk az uborkát.
  3. A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
  4. Egy mozsárban összetörjük a fokhagymát egy nagy csipet sóval.
  5. A fokhagymához adjuk a mogyorót és apróra törtjük.
  6. Az uborkát átforgatjuk egy kevés citromlével, olívaolajjal és mézzel, majd rászórjuk a fokhagymás mogyorót.
  7. Összekeverjük, majd sültek mellé tálaljuk.

Futureater

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró