5 ízbomba leves, ami nyáron hidegen is isteni

2022. július 29.
Ebben a pokoli kánikulában nem vágyunk másra, mint valami istenien frissítő, ízben gazdag, savanykás levesre. A következő 5 leves hidegen – sőt, igazán hidegen – mennyei!

Koviubi – levesként

A kovászos uborka nemcsak savanyúságnak kiváló, hanem levesalapanyagnak is tökéletes! Ha nem hiszed, próbáld ki ezt a könnyen és gyorsan kivitelezhető receptet, szerintünk imádni fogod!

Kukoricából gazpachót?

Szóval ehhez a leveshez nem kell más, csak friss kukorica, paradicsom, paprika, fűszerek és egy jó turmix – kellemes, hűsítő, nagyon nyári és nagyon kukoricás eredményt fogunk kapni.

Zöldborsó és menta szerelme

A hagyományos borsóleves igazi klasszikus kedvenc, de az élénkzöld krémleves-verziót is érdemes kipróbálni, ha valami izgalmasabbra vágyunk. Az alábbi recept a rengeteg friss zöldfűszertől lesz igazán különleges: kerül bele jó adag petrezselyem, snidling, kapor és persze menta is, ami a frissességét adja.

Színes, egészséges

Az alábbi leves csupa frissítő hozzávalót tartalmaz: a gyömbér, a citrom és a tejföl is hozzájárul, hogy könnyebben viseljük a kánikulát. A főszereplő pedig a cékla, ami fantasztikus színt ad az ételnek.

Öt hozzávalós frissítő

Az egyik kedvencünk a hideg uborkaleves lime-mal, mentával és chilivel ízesítve. Ráadásul nem is hizlal és a melegben elvesztett folyadékot is könnyen pótolhatjuk vele!