Isteni banános-zabpelyhes amerikai palacsinta
Ez a könnyű, egészséges és tejmentes palacsinta hozzáadott cukrot és lisztet sem tartalmaz, ráadásul közvetlenül a turmixgépben készül.
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű érett banán
- 2 tojás
- 1/2 csésze cukrozatlan mandulatej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 ½ csésze zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál só
Így készítsd el: az összes összetevőt öntsd egy turmixgépbe, és magas fokozaton addig turmixold, amíg teljesen simává válik a tészta. Hagyd állni a tésztát a gépben, amíg felmelegíted a serpenyőt. Kend ki a serpenyőt kókuszolajjal vagy olívaolajjal, és amint felforrósodott, kezdheted is a sütést. Minden palacsinta nagyjából 1/3 csésze tésztából készüljön, és 2-4 percig süsd őket – addig, amíg kissé fel nem puffadnak. Ezután fordítsd meg, és addig süsd, amíg az aljuk aranybarna nem lesz.
Ha kész vagy, tálald friss gyümölcsökkel és egy csepp juharsziruppal!
Három összetevős palacsinta cottage cheese-ből
Nem hallottál még a cottage cheese-ről? Pedig már néhány éve a hazai konyhákat is meghódította. Kicsit hasonlít a túróhoz, de sokkal selymesebb, miközben nem krémes, hanem pici golyócskából áll.
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 csésze cottage cheese
- 2 nagy tojás
- opcionálisan: vaníliaaroma, a tálaláshoz: juharszirup, gyümölcs
Így készítsd el: a hozzávalókat öntsd egy turmixgépbe, és turmixold simává a tésztát. Melegítsd elő a serpenyőt, adj hozzá egy csepp olajat, és kezd el sütni a palacsintákat. Amikor buborékok képződtek a tészta szélein, fordíthatod is meg.
Ha kész vagy, tálalhatod juharsziruppal és friss gyümölcsökkel.
A legfinomabb mindenmentes amerikai palacsinta
Ha vegán vagy, vagy szimplán csak növényi étrendet folytatsz, ez a mindenmentes palacsinta lesz számodra a tökéletes!
Hozzávalók:
- 2 ½ csésze liszt vagy gluténmentes sütőkeverék
- 1/4 csésze cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 3/4 evőkanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál himalájai só
- 2 csésze cukrozatlan zabtej
Így készítsd el: Az összes összetevőt öntsd egy tálba, és keverd a tésztát csomómentesre. A kiolajozott, forró serpenyőben kezd el sütni a palacsintákat úgy, hogy mindig 1/4 csésze tésztát kanalazz a serpenyőbe, és kis lángon süsd. Amikor kissé megpuffadt a tészta, fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik oldalát.
Tálald juharsziruppal és friss gyümölcsökkel!
Fotó: Getty Images