Covidos ízlelésvesztés miatt kénytelen bezárni a Michelin által ajánlott étterem séfje

2022. november 07.
Amikor a pandémia elkezdődött, biztosan nem sejtettük, hogy milyen különféle formákban lesz képes befolyásolni az életünket az új vírus. Sebastian Fisher, a brit Michelin által ajánlott étterem séfje sem gondolta volna, hogy karrierjének végét a koronavírus fogja jelenteni.

Fisher ugyanis átesett a fertőzésen, és szerencsére könnyen fel is épült belőle, viszont maradt egy furcsa, a karrierébe kerülő tünete. Méghozzá hogy az ízlelése és szaglása a betegséget követően sosem tért vissza teljes mértékben. Ez pedig egy séfnél igazán nagy probléma. A betegség óta leginkább felesége volt a séf orra és szája, azonban ez nagyon megnehezítette a sütés-főzést.

izlesvesztes-sef-etterem

Ezért aztán december végén végleg bezár a Sebastian’s nevű impozáns brit étterem. A gasztrorajongók körében olyannyira népszerű a hely, hogy már egyáltalán nem lehet asztalt foglalni az utolsó két hónapra, sőt, 100 fős várólista van megüresedés esetére. Az étteremhez tartozik panzió és reggelizőhely is, ez jövőre is változatlanul fog üzemelni.

Fisher az újságíróknak azt mondta, nem kizárt, hogy egyszer még újra fog nyitni, de most, az ízlelés- és szaglásproblémák mellett, a brutális rezsiköltségek és a munkaerőhiány is közrejátszott abban, hogy bezárni kényszerül.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images

A cikk fotója illusztráció.

Ezt már olvastad?