Fagyasztható a maradék lencsefőzelék?
Igen! A krumplifőzeléken kívül szinte bármelyik főzelék maradékát megmenthetjük a fagyóban. Ha tej- és húsmentesen készítettük az újévi lencsét, akkor egyértelműen irány a fagyó, de ha tej vagy füstölt hús, kolbász is került bele, akkor sem okoz problémát a fagyasztás. Ugyan a tejtermékeket nem minden esetben lehet fagyasztani, de készételben nem lehet gond belőle, nem fogja megváltoztatni az étel állagát.
Arra azért figyeljünk, hogy fedeles műanyag dobozban fagyasszuk le a főzeléket, üvegben nem szabad. Ha egyszer már kiengedtük a fagyóból az élelmiszert, akkor visszafagyasztani tilos!
Ha mégsem a fagyasztás mellett döntenénk
Akik ódzkodnak a készétel fagyasztásától, azoknak szuper megoldás lehet a lencsefasírt készítése. A maradék főzelékből szedjük ki az egész babérlevelet, turmixoljuk le, majd annyi zsemlemorzsával, sima fehér liszttel, zabliszttel vagy gluténmentes rizsliszttel keverjük ki, amíg fasírt állaga nem lesz. Mehet hozzá egy kis extra petrezselyem, bors, só és pirospaprika is. A kész fasírtokat sütőben vagy olajos serpenyőben süssük ropogósra! Krumplipürével vagy friss salátával isteni!
Fotó: Getty Images