Banánkenyérből muffin? Egyszerű és isteni!

2023. március 05.
Mi történik, ha két kedvenc süteményünket keresztezzük egymással? A Nosalty e heti receptjéből kiderül!
Banánkenyérből muffin? Egyszerű és isteni!

Ahogy a neve is sugallja, a banánkenyér-muffin az édes, gyümölcsös kenyér és a kis, falatnyi sütemény találkozásából születik. Egészen pontosan úgy, hogy az önmagában is pofonegyszerű édesség tésztáját nem a hagyományosan megszokott edénybe, hanem a muffinforma kis kelyheibe kanalazzuk. De mit nyerünk ezzel? Nos, egyszerre több mindent is. A banános muffinok első nagy előnye a gyorsaság: mivel nem egy nagy formában sül a massza, sokkal rövidebb idő alatt elkészül majd a süteményünk. A banánkenyér amúgy is hajlamos nagyon hosszadalmasan sülni, biztosan mindannyian futottunk már bele egy középen nyersen maradt kenyérbe: ez a muffinok esetében szinte lehetetlen szcenárió. Szintén nagy előny a praktikusság: ha muffinpapírt is használunk, szinte alig kell majd mosogatnunk.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, légkeverésen 160°C-ra. Egy 12 lyukú cupcake-formát béleljünk ki papírokkal. A három banánt pépesítsük össze egy tálban, és tegyük felére. Egy másik tálban keverjük össze az olajat, a barna cukrot, a vaníliaaromát és a tojásokat. Adjuk hozzá a banánpürét, és verjük addig, amíg minden összeáll, és szép krémes lesz.

Banánkenyérből muffin? Egyszerű és isteni!

Banánkenyérből muffin? Egyszerű és isteni!

Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt fűszereket. Tegyük a masszát habzsákba, és adagoljuk a papírkapszulák kb. feléig. Kissé ütögessük a pulthoz a muffinformát, hogy elterüljön a tészta.

A negyedik banánt karikázzuk fel, és forgassunk meg a banánszeleteket 3-4 evőkanál barna cukorban, majd mindegyik muffin tetejére tegyünk egyet, és kissé nyomjunk bele. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára és puhára sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, 15-20 percig.

Légmentesen záródó dobozban 3 napig elállnak.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo