Végre itt van a spárgaszezon, és mi alig tudunk betelni vele! Nemrégiben már elmondtuk, mennyire jó ötlet a spárgát ricottával kombinálni, most azonban egy tényleg pofonegyszerű és kezdő szakácsoknak is garantált sikerrel kecsegtető receptet hoztunk hozzá. Az alábbi recept titka, hogy a munka oroszlánrészét elvégzi helyettünk a fagyasztott leveles tészta: szerencsére már ebből is kapni alternatív és jó minőségű változatokat, szóval igazán nem szégyen néha bevállalni a házilag gyúrt tészták helyett. Innentől már csak annyi a dolgunk, hogy megkenjük az isteni, citrusos ricottás krémmel és persze hozzáadjuk a spárgát – és csak hagyjuk maguktól működni az ízek zseniális kombinációját. Külön előnye, hogy a végeredmény meglehetősen jól is mutat, szóval vendégvárónak is csodás ötlet lehet! Siessünk, és használjuk ki a spárga rövid tündöklését, amíg csak lehet.
Hozzávalók:
- 2 lap mirelit leveles tészta
- 1 csésze krémes ricotta
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 tojás felverve
- fél csomag zöld spárga (fás részek levágva, 2-3 centis darabokra szelve)
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is, de ebben az esetben hagyjunk neki időt kiolvadni)
- 1/4 csésze friss mentalevél
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra és béleljünk ki két (vagy egy nagyobb) tepsit sütőpapírral!
- Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztákat, majd helyezzük a lapokat a tepsi(k)re!
- Egy közepes tálban keverjük össze a ricottát a fokhagymaporral, a citrom levével és héjával, adjuk hozzá a felvert tojást!
- Egy másik tálban keverjük össze a spárgadarabokat a 2 evőkanál olívaolajjal: jó alaposan forgassuk bele, majd sózzuk, borsozzuk!
- A ricottás keveréket oszlassuk el a tésztákon, majd szórjuk rá a spárgát is! A leveles tészta széleit óvatosan hajtogassuk be és nyomkodjuk le!
- Süssük aranybarnára 20 perc alatt, majd szórjuk rá a zöldborsót is és süssük további 7-10 percig!
- A kihűlt lepényeket friss mentalevéllel megszórva tálaljuk!
Forrás: PureWow, Fotó: Getty Images