Szinte bármilyen zöldségből készíthetünk fasírtot, de a zöldborsó különösen hálás alapanyag, hiszen nem igényel semmilyen előkészületet (például hámozást vagy szeletelést), ráadásul fagyasztott formában mindig tarthatunk belőle egy adagot a mélyhűtőben. Az alábbi receptben túróval egészítjük ki, ami nemcsak igazi fehérjebombává teszi ezt az ételt, de szaftos, szinte krémes textúrát is ad a fasírtunknak. A borsónak kifejezetten jól állnak a frissítő ízek, például a zöldfűszerek és a citrom, így ehhez a recepthez mindkettő kerül mellé – de ezek természetesen elhagyhatóak. Készítsük el egészséges vendégvárónak vagy egy joghurtos mártogatóssal könnyű nyári vacsorának, de akkor is garantáltan jól járunk vele, ha a gyerekeket próbáljuk zöldségfogyasztásra bírni.
Hozzávalók:
- 2 nagy tojás
- 220 gramm zsíros túró
- 1/4 csésze friss zöldfűszer (petrezselyem és/vagy kapor) apróra vágva
- 1 tk. só
- 1 tk. frissen őrölt bors
- 1 ek. finomra reszelt citromhéj
- 1/2 tk. fokhagymapor
- 1/3 csésze finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 250 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott is lehet)
- 8 ek. olaj két részre osztva
- friss citromlé a tálaláshoz