Ha gyorsan elkészíthető, mégis izgalmas és nyárias hangulatú csirkés receptet keresel, mindenképpen próbáld ki ezt a serpenyős fogást. Az ízes, ropogósra sült csirkének szuperül áll a puha, édes barack, az ízeket pedig az umamit hozó paradicsom és a sült hagyma teszi igazán kerekké. Ha nem félünk az ilyen kombinációktól, mindenképpen érdemes valami édes gyümölcsöt kínálni a húsok mellé, hiszen nagyon jól kihozzák még a csirke gyakran egyszerűnek és unalmasnak gúnyolt karakterét is. Arról nem is beszélve, hogy így tényleg laktató, teljes értékű fogást kapunk, ami mellé nem kell nehéz köretet készíteni – ez nyáron kifejezetten kényelmes megoldás. Fogyasszuk pitával vagy egy szelet ropogós kovászos kenyérrel és élvezzük a tökéletesre sült csirke ízeit!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 8 db csirkerész (combok és szárnyak)
- só és bors
- 1/2 csésze finomliszt
- 4 őszibarack vastag szeletekre vágva
- 3 paradicsom vastag szeletekre vágva
- 2 vöröshagyma vékony szeletekre vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/4 csésze fehérbor
- 1/4 csésze bazsalikom durvára vágva
Elkészítés:
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images