Eddig rosszul készítetted a rántottát

2023. augusztus 11.
Rántottát mindenki tud csinálni... Vagy mégsem? Egy amerikai sztárséf elárulta azt a titkos hozzávalót, amivel a kedvenc reggelidet könnyedén felturbózhatod!
Eddig rosszul készítetted a rántottát

Ha reggeliről van szó, a tojás az egyik legegészségesebb választás, ami amellett, hogy fehérjében gazdag, sok vitamint is tartalmaz.  A benne lévő E-vitamin és a szelén megvéd a krónikus betegségektől, az A-vitamin pedig a bőrödet és az immunműködésedet támogatja, valamint a látásodat is javítja. Egy finom tojásos reggelivel tehát biztosan nem tudsz mellényúlni, már csak az a kérdés, hogy hogyan készíted el…

Most biztosan azt gondolod, hogy rántottát mindenki tud csinálni: csak feltöröd a tojást, összekevered, és mehet is a serpenyőbe. Ez persze eddig rendben is van, ám, a híres amerikai séf, J. Kenji López-Alt szerint, ha igazán finom rántottál szeretnél készíteni, az alaprecepthez mindenképpen szükséges még egy titkos extra hozzávaló is! Na, jó nem is annyira titkos, a séf ugyanis volt olyan jó fej, hogy a New York Times egyik cikkében megosztotta a nagy közönséggel a különleges rántotta receptjét. Ebből pedig kiderült, hogy J. Kenji extra hozzávalója nem más, mint a keményítő. A séf szerint a kukoricakeményítő hozzáadásával a rántotta sokkal selymesebbé és krémesebbé válik. 

A tökéletes élmény eléréséhez érdemes pontról pontra követned a séf receptjét, amit most el is hoztunk neked.

Amire szükséged lesz:

  • két teáskanál keményítő (burgonya, tápióka vagy kukoricakeményítő is jó hozzá),
  • négy evőkanál hideg sótlan vaj,
  • négy tojás
  • és egy csipet só.

Így készítsd el:

Másfél evőkanál vízhez add hozzá a keményítőt, és addig keverd, amíg fehér, tejszínhez hasonló nem lesz az állaga. A vaj felét, a tojásokat és a sót add hozzá a keményítős masszához, és keverd simára. Ezután vedd elő a serpenyőt, amit melegíts egy kicsit elő, a sütéshez ugyanis az a tökéletes, ha a hőmérséklete 100 fok fölött van. Majd tedd a serpenyőbe a vaj másik felét és nagyjából 10 másodpercig olvaszd – közben vigyázz, hogy ne kezdjen el megbarnulni! Már adhatod is hozzá a tojáskeverékedet és készítsd el a rántottát olyan állagúra, ahogy te a legjobban szereted.

Voila! Ugye nem is volt olyan bonyolult?

Forrás: Bustle Fotó: Getty Images, Unsplash