Az egyszerű reggeli fogást először Grace Elkus receptfejlesztő osztotta meg a TikTokon. Ahogy a recept neve is sugallja, mindössze két összetevőre van szükség: feta sajtra és tojásra. Az elkészítéshez egyszerűen olvaszd meg a feta sajtot egy serpenyőben közepes lángon, üss rá egy tojást, majd fedd le, amíg a sárgája ízlés szerint meg nem sül.
Pesztó, csiliolaj vagy konzerv paradicsom a cifrázáshoz
Bár eredetileg valóban csak tojás és feta kell a recepthez, Elkus azt is ajánlja, hogy a végén szórjunk rá egy kis feketeborsot és pirospaprika-pelyhet. Extra sót semmiképp ne tegyünk rá, hiszen a sós ízről a feta gondoskodik, ezenkívül azonban ízlés szerint bárhogyan fűszerezhetjük. Ahogyan terjedni kezdett a recept, úgy különleges hozzávalók is beépültek az alapreceptbe: például van, aki pesztón vagy csiliolajon olvasztja meg a fetát és úgy önti rá a tojásokat, de fantasztikus ízorgiát kapunk akkor is, ha konzerv paradicsomon indítjuk a receptet – mintha csak shakshukát készítenénk.
A kész tojást az eredeti TikTok-videó szerint illik tortillába tekerni, de más szénhidrátforrással is érdemes kipróbálni!
Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images