Ezt a TikTok-receptet Gordon Ramsay is imádja

2022. november 15.
A TikTokon már régóta terjed ez az egyszerű tésztaétel, amit most maga Gordon Ramsay is megsüvegelt.

Gordon Ramsay pokróc stílusával és éles kritikáival vált híressé – általában nem kíméli sem a fine dining konyha kreációit, sem a házi kosztot. Most azonban kifejezetten lelkesen nyilatkozott a TikTok egyik virális receptjéről, egy egyszerű, de nagyszerű tésztaételről.

gordon-ramsay-tiktok-recept-fetas-teszta

Az 56 éves séf új Las Vegas-i étterme megnyitója előtt adott interjút a People-nek, amiben elmondta, „a közösségi média az egyik legjobb dolog, ami a gasztronómiával történt”, sőt, szerinte az is hasznos, hogy a vendégek az online felületeken azonnali visszajelzést adhatnak az éttermi fogásokról.

Gordon Ramsay maga is fent van TikTokon, ahol rendszeresen alázza a felhasználók főztjét, most azonban lelkesen dicsérte a felület egyik legnépszerűbb fogását, a sült fetás tésztát. Ezt az ételt még 2019-ben találta ki egy finn gasztoblogger, Jenni Häyrinen, azonban a recept csak 2021-ben vált virálissá a TikTokon. Gordon Ramsay szerint ez a fogás sokakat átsegített a pandémia legnehezebb időszakain, hiszen egyszerű, olcsó fogás, ami mégis finom és működik. A lényege, hogy egy tepsibe kell szórni a tésztát, a tömb fetát és a többi hozzávalót, és egyszerűen összesütni az ételt.

Ezek után aztán tényleg mindenképpen megéri kipróbálni, ha eddig nem tettük volna!

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!