- Ha nem tudtad eddig, hogyan dobd fel a csirkecombot, mutatunk egy szuper receptet!
- Ez az étel gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul a legjobbat hozza ki a csirkéből: a húsa szaftos és ízes, míg a bőre extrán ropogós lesz.
- A recepthez hoztunk néhány technikai tippet is, amit mindenképpen érdemes betartani, ha szeretnénk, hogy a csirke tökéletes legyen.
A csirkecombot általában azért preferáljuk a csirkemellel szemben, mert a csontos húsból jóval szaftosabb, ízesebb ételeket tudunk készíteni. Fontos azonban, hogy tudjuk jól kezelni a húst, így egy ilyen unásig ismert és épp ezért gyakran alulértékelt alapanyagból is tudunk különlegeset alkotni. Először is mindenképpen bőrös csirkecombot válasszunk, lehetőleg csonttal együtt. Mikor elkezdjük elkészíteni a húst, alaposan törölgessük át, itassuk le, ne maradjon rajta felesleges nedvesség, majd nyugodtan engedjük, hogy egy kicsit átvegye a szobahőmérsékletet! A szobahőmérsékletű húst helyezzük szintén szoba-hőmérsékletű – ideálisan öntöttvas – serpenyőbe a bőrös résszel lefelé – így kezdjük el a sütést, hogy tényleg szépen lepiruljon a hús és kiolvadjanak a zsírok. Ne törekedjünk rá, hogy átsüssük a húst, hiszen ez majd akkor fog megtörténni, amikor visszatettük a forró mártásba.
És ha már mártás: a paradicsomos szószt ezúttal a csípős arab harissa pasztával bolondítjuk meg – ez természetesen más hasonló csípős pasztákkal is helyettesíthető, de ma már számos közel-keleti élelmiszerekre szakosodott boltban és nagyobb üzletben megtaláljuk. A végeredmény egy gazdag, kicsit csípős, melengető főfogás, ami garantáltan visszahozza a kedvenceink közé a csirkecombot is!
Hozzávalók:
- 6 csontos csirkecomb bőrével együtt
- 3 teáskanál só
- 600 gramm cherry paradicsom
- 1/4 csésze harissa paszta
- 3 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 110 gramm feta
- Ropogós kovászos kenyér
- Tepsis burgonya
- Pita, naan vagy más lepénykenyér