5 hozzávalós sörkenyér – ezt ki kell próbálnod!

2023. november 04.
Egyetlen tál, öt hozzávaló, öt perc előkészület – csak ennyire van szükséged ahhoz, hogy elkészíthesd ezt a mennyei és szégyentelenül egyszerű sörkenyeret!

Előre figyelmeztetünk: ha egyszer kipróbálod, garantáltan minden héten legalább egyszer el fogod készíteni ezt a csodálatos sörkenyeret! Ne ijedj meg, ha eddig még nem kísérleteztél a házi kenyérsütéssel, ehhez a recepthez nem lesz szükséged kovászra, de még kelesztésre sem, hiszen sütőporos kenyérről van szó, ahol a méz és a sör segítik a folyamatokat. Ez a kenyér nem hasonlít a ropogós, barna külsejű kovászos kenyerekre, cserébe viszont pihepuha, szaftos, és csodálatos élmény vele tunkolni. Épp ezért nagyon jó választás lehet különböző levesek vagy gazdagabb, szaftos ételek mellé – ráadásul tényleg pillanatok alatt elkészül. Elég lesz öt hozzávaló (amik között ráadásul már a só is ott van) és egy nagy tál, na meg persze egy helyes kis sütőforma, hogy elkészíthesd ezt a fantasztikusan egyszerű, mégis mennyei házi kenyeret. Tökéletes vendégvárónak is!

Hozzávalók:

  • 3 csésze finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • egy kevés só
  • 350 ml sör (bármilyen lehet)
  • 1/4 csésze méz
  • 6 evőkanál hideg sózott vaj

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra és vajazzunk ki egy kenyérformát!
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, adjunk hozzá egy csipet sót is! Öntsük bele a sört, majd adjuk hozzá a mézet, keverjük össze alaposan! 
  3. A masszát öntsük a kenyérformába, és oszlassuk el a tetején a vajat 6-8 darabban! 
  4. Süssük a kenyeret nagyjából 45-55 percig, míg a teteje enyhén megbarnul (nem lesz túl barna), majd együk melegen!

Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: Getty Images