A világ legszaftosabb mézes csirkecombja

2022. május 19. |

Csak egy kis méz és egy kevés csípős mártás kell hozzá, hogy elkészítsük ezt a kívül ropogós és ízes, belül pedig elképesztően szaftos csirkecombot. Figyelem, új családi kedvenc a láthatáron!

A csirkecomb kevésbé hajlamos a kiszáradásra, mint a csirkemell, de azért itt is tehetünk érte, hogy a hús extraszaftos és ízes legyen. Az alábbi receptben egy édes-pikáns, mégis pofonegyszerű szósz kerül a csirkére, ebből lesz a ropogós máz, ami még jobban megtartja a szaftos hús belső nedvességét. Köretnek pedig sült saláta készül hozzá – ez egy végtelenül egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon izgalmas köret, ami diétázóknak is szuper ötlet lehet.

mezes-csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • só és bors
  • 1 fej római saláta
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. csípős szósz (pl. Tabasco)
  • 1 tk. fehérborecet

Elkészítés:

  1. A húsról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd ízesítsük sóval és borssal. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk le a hús oldalait pár perc alatt.
  2. Közben a salátát vágjuk cikkelyekre, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal.
  3. Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a csípős szószt és az ecetet. Alaposan mázazzuk be vele a húst.
  4. A húst és a salátát rakjuk egy tepsibe (vagy ha a serpenyőnket be lehet rakni a sütőbe, mehet egyből abba), és süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, míg a hús teljesen átsül, és a saláta is megpirul egy kicsit.
  5. A sütés közben keletkező szószt locsoljuk a salátára, melegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Fetasajtos tepsis egytál barna vajas sült csirkével

Fetasajtos tepsis egytál barna vajas sült csirkével

Nincs is kényelmesebb annál, mint amikor egy tepsibe dobálunk be minden hozzávalót, az pedig csak hab a tortán, hogy így még gazdagabbak lesznek a sülés közben összeérő ízek! Ma egy mennyei, görögös ihletésű tepsis fogást mutatunk.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró