A világ legszaftosabb mézes csirkecombja

2022. május 19.
Csak egy kis méz és egy kevés csípős mártás kell hozzá, hogy elkészítsük ezt a kívül ropogós és ízes, belül pedig elképesztően szaftos csirkecombot. Figyelem, új családi kedvenc a láthatáron!

A csirkecomb kevésbé hajlamos a kiszáradásra, mint a csirkemell, de azért itt is tehetünk érte, hogy a hús extraszaftos és ízes legyen. Az alábbi receptben egy édes-pikáns, mégis pofonegyszerű szósz kerül a csirkére, ebből lesz a ropogós máz, ami még jobban megtartja a szaftos hús belső nedvességét. Köretnek pedig sült saláta készül hozzá – ez egy végtelenül egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon izgalmas köret, ami diétázóknak is szuper ötlet lehet.

mezes-csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsőcomb
  • só és bors
  • 1 fej római saláta
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. csípős szósz (pl. Tabasco)
  • 1 tk. fehérborecet

Elkészítés:

  1. A húsról papírtörlővel itassuk fel a nedvességet, majd ízesítsük sóval és borssal. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk le a hús oldalait pár perc alatt.
  2. Közben a salátát vágjuk cikkelyekre, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal.
  3. Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a csípős szószt és az ecetet. Alaposan mázazzuk be vele a húst.
  4. A húst és a salátát rakjuk egy tepsibe (vagy ha a serpenyőnket be lehet rakni a sütőbe, mehet egyből abba), és süssük előmelegített sütőben 15-20 percig, míg a hús teljesen átsül, és a saláta is megpirul egy kicsit.
  5. A sütés közben keletkező szószt locsoljuk a salátára, melegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!