Megvan az év szaloncukra: karakteres íz lett a nyertes 2023-ban

2023. december 01.
Idén ismét megrendezésre került Az Év Szaloncukra verseny, nem mindennapi íz hozhatta el a fődíjat! Mutatjuk a nyerteseket!
Az Év Szaloncukra 2023 címet a balatongyöröki Promenád Kávéház Fügés-diós szaloncukra nyerte el.

Kovács Ádám és Kovács Gergely, a verseny szervezői elmondták, hogy a verseny idén tovább növekedett és pár érdekes számot is megosztottak a versenyről: 

  • Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 196 szaloncukor közül választották ki. 
  • A verseny 11 kategóriájának a zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített. 
  • A kóstolásokra több mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy a megtalálják a 17 győztest.

Év Szaloncukra 2023: Promenád Kávéház fügés-dió szaloncukor

Az Év Szaloncukra 2023 címet a balatongyöröki Promenád Kávéház Fügés-diós szaloncukra nyerte el, a második helyezett a maklári Stühmer Körtezselés-muskotályos szaloncukra lett, míg a harmadik helyen a Keszthelyi Sütibolt meggyes marcipán szaloncukra végzett.

A kóstolás

A kóstolás

Év Cukormentes Szaloncukra: Stühmer édesítőszeres pisztácia szaloncukor

Az idei évben újra meghirdetett, hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukrokat versenyeztető Év Cukormentes Szaloncukra kategória első helyezettje a maklári Stühmer édesítőszeres pisztácia szaloncukra lett, a második helyen pedig az édesítőszeres éttrüffel szaloncukruk végzett, a harmadik helyezett pedig a veresegyházi Sulyán Cukrászda aszalt gyümölcsös édesítőszeres szaloncukra lett.

Az szakmai kategória győztese a Stühmer szicíliai pisztáciás szaloncukra lett, második helyen végzett a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehércsokoládés málnás-pisztáciás málna pálinkás szaloncukra, a harmadik pedig a Gyulai Kézműves Cukrászda mézkaramell szaloncukra lett.

Az „ízek versenyében” a marcipán, mogyoró és pisztácia ízek mellett idén új ízkategóriaként jelent meg a mandula és a fehér csokoládé és visszatért a zselé is. A legjobb marcipános szaloncukor a Szamos feketeribizli-krémmel töltött marcipán szaloncukra, a legjobb mogyorós szaloncukor a Stühmer piemonti mogyorós szaloncukra, a pisztácia kategóriában a Stühmer szicíliai pisztácia szaloncukra lett.

A legjobb mandulás szaloncukor kategóriában a kiskunlacházi Demeter Chocolate mandula-kókusz szaloncukra lett a fehér csokoládé kategóriában a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda fehér csokoládés-pisztáciakrémes szaloncukra győzött és a zselés szaloncukrok legjobbja a Szamos málna zselés szaloncukra lett.

A gyerekek kedvence és az Év Új íze: Robbanó cukros rágógumi és Belga trappista sörös szaloncukor

A gyerekek kedvence a Sulyán Cukrászda robbanó cukros rágógumi ízű fehér csokoládé trüffel szaloncukor kék spirulinával, az Év Új íze a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda Belga trappista sörös szaloncukra lett, amit az idén először megjelenő új termékek közül választottak ki.

Forrás, fotó: azevszaloncukra.hu