Ezt a klasszikus ünnepi menüsort az egész család imádni fogja

2023. december 10.
Az egész család együtt fog ünnepelni, de még fogalmad sincs róla, mi kerüljön az ünnepi asztalra? Ne gondolkozz tovább, a következőkben egy olyan klasszikus ünnepi menüsort hoztunk el, amit garantáltan mindenki imádni fog.
Klasszikus ünnepi menü recept

Ne stresszelj feleslegesen a közelgő ünnepek miatt. Bár ilyenkor hajlamosak vagyunk túlságosan belelovalni magunkat a készülődésbe, és mindenben a tökéletesre törekedni, a saját és a családod boldogsága érdekében próbáld meg elengedni a magad felé támasztott szigorú elvárásokat. Nem bonyolítsd túl az ünnepi menüsort, ne akarj mindenkinek megfelelni. Nem kell 20 különféle aprósütit készíteni, bőven elég a család kedvence.

Ha kevesebbféle ételt készítesz, kevesebb a hibalehetőség. Legyen egyszerű, de nagyszerű a menü. Segítség gyanánt a következőkben összeállítottunk neked egy klasszikus ünnepi menüsort.

Ünnepi borleves

Vegyétek fel minden évben az ünnepi menüre, és varázsoljátok nélkülözhetetlenné

Vegyétek fel minden évben az ünnepi menüre, és varázsoljátok nélkülözhetetlenné

Kezdő fogásnak elhoztuk a karácsonyi levesek egyik legédesebb változatát, hogy már a leves garantálja a jókedvet az asztalnál. Ez a leves nemcsak istenien finom, de gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Vegyétek fel minden évben az ünnepi menüre, és varázsoljátok épp olyan nélkülözhetetlenné, mint a töltött káposzta, vagy épp a bejgli. A receptért kattints ide!

Ünnepi harcsapaprikás túrós csuszával

A harcsapaprikás tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra

A harcsapaprikás tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra

Nincs karácsony hal nélkül: ez az egyszerű, de nagyszerű, szálkamentes harcsapaprikás tökéletes választás lehet az ünnepi asztalra. Bár a harcsapaprikás és a túrós csusza külön-külön is megállják a helyüket, egymást kiegészítve azonban egy még ínycsiklandozóbb fogást lehet velük megalkotni. A receptért kattints ide!

Rumos mézes krémes házi recept alapján

Készülj fel rá, hogy ez lesz az ünnepi menü sztárja!

Készülj fel rá, hogy ez lesz az ünnepi menü sztárja!

A mézes-krémes az ünnepek egyik legkedveltebb süteménye, ami után biztosan az egész család megnyalja majd az ujját. Kicsit talán macerásabb elkészíteni, de garantáltan megéri a fáradtságot. Mutatunk egy igazi házi receptet, egy picike rummal megbolondítva. Készülj fel rá, hogy ez lesz az ünnepi menü sztárja! A receptért kattints ide!

Fotó: Nosalty