5 pazar ünnepi köret a krumplipüré helyett

2022. december 20.
Ha szeretnéd kicsit könnyedebbé és ami még fontosabb, különlegesebbé varázsolni az idei karácsonyi menüt, próbáld ki ezeket az izgalmas zöldségköreteket. Diós zellersaláta, datolyás kelbimbó és narancsos cékla is került mennyei válogatásunkba.

Természetesen az égvilágon semmi baj nincsen a krumplipürével, de jó ötlet lehet egy kicsit extrább és könnyedebb zöldségkörettel feldobni a karácsonyi menüt. A karfiol, a cékla vagy éppen a kelbimbó nagyon jól variálható és könnyen kezelhető alapanyagok, mindenképpen érdemes őket felhasználni az ünnepi lakomához.

Mutatjuk a mi kedvenc körettippjeinket, hogy igazán pazar legyen az idei karácsonyi menü!

1. Zellersaláta dióval és pecorinóval

Kifinomult, roppanós és elképesztően frissítő lesz ez a zelleralapú saláta. A pecorino sajtot semmiképpen ne hagyjuk ki belőle.

2. Karácsonyi karfiolsaláta

Ha mindenmentes menüt tervezünk vagy csak egészségesebb köretre vágyunk, próbáljuk ki ezt a mazsolával és tökmaggal turbózott karfiolsalátát!

3. Narancsos-zöldfűszeres céklasaláta

Ez a citrusos, fűszeres saláta nemcsak szemet gyönyörködtető fogás, de igazi immunerősítő csodaétel is – semmiképpen ne hagyjátok ki.

4. Ropogós kelbimbó datolyával

A kelbimbó kissé megosztó zöldség, pedig igazán ünnepélyes, fejedelmi fogások készülhetnek belőle. Kifejezetten jól állnak neki az édes ízek, így például a datolyával is nagyon jól harmonizál. Az alábbi receptbe egy kis sós bacon is került az extra csavarért!

5. Négysajtos karfiolgratin

A klasszikus gratin főleg burgonyából készül, de karfiolból is elképesztően finom – és ne felejtsük az aranyszabályt, minél sajtosabb, annál jobb!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!