Míg sok családban évről évre ugyanazok a fogások kerülnek karácsonykor az asztalra, vannak bátrabbak is, akik minden ünnep alkalmával szeretnek kísérletezni és kilépni kicsit a komfortzónájukból. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, és unod a már jól megszokott ünnepi menüt, ez a cikk neked szól. A következőkben három olyan receptet mutatunk, amit idén karácsonykor muszáj lesz kipróbálnod.
Előételnek: Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj
Ez a recept gyors, ízletes, komfortos, mégis ünnepi hangulatot áraszt. Ha körettel és savanyúsággal tálalod, az ünnepi menü tökéletes főétele is lehet, ám hidegtálon kis partifalatként is szuperül megállja a helyét. Jó hír, hogy egyáltalán nem időigényes elkészíteni, sőt akár előre is összedobhatod, és tálalás előtt közvetlen betolod a sütőbe. Hogyan készül a baconbe tekert aszalt szilvás csirkemáj?
Köretnek: Fodroskel-saláta édeskrumplival és gomolyával
Ki mondta, hogy az ünnepi menüben csak nehéz, zsíros fogások kaphatnak helyet? Ez a könnyű köret tökéletes kiegészítője lehet gyakorlatilag bármilyen főételnek. Nemcsak finom, és gyorsan elkészíthető, de igazi vitaminbomba, ami kifejezetten jót fog tenni az ünnepek során túlterhelt gyomrunknak. Hogyan készül a fodroskel-saláta édeskrumplival és gomolyával?
Koktélnak: Candy cane koktél
Nem hiányozhat az ünnepi asztalról egy isteni koktél! A piros-fehér csíkokban pompázó candy cane, az amerikai karácsonyi filmek állandó szereplője azonban nemcsak nyalókaként népszerű, hanem számos édességet és italt is ihletett. Mivel általában borsmenta ízben kapható, így a mi koktélunk is mentás-fehércsokisra lett hangolva. Hogyan készül a candy cane koktél?
Fotó: Nosalty