Isteni és villámgyors vendégváró sütik az ünnepekre

2023. december 18.
Két olyan téli sütemény receptjét hoztuk el ezúttal, amelyek vendégváró falatkáknak is ideálisak lehetnek az ünnepek alatt. Gyorsan elkészülnek, és isteni finomak!
Isteni és villámgyors vendégváró sütik az ünnepekre

Hógolyó

hogolyó recept

Hógolyórecept

Hozzávalók:

  • 250 gramm marcipán
  • 55 gramm kandírozott vegyes gyümölcs
  • ½ teáskanál citromhéj
  • 140 gramm mandulaliszt
  • 2 tojásfehérje
  • 150 gramm kristálycukor
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Tegyük a késes robotgép táljába a marcipánt, a kandírozott gyümölcsöt és a citromhéjat, és addig keverjük, amíg morzsás állagúvá válik. Öntsük át egy nagyobb tálba, majd 80 gramm mandulaliszttel keverjük össze. A tojásfehérjét egy másik tálban verjük lágy habbá. Apránként adjuk hozzá a kristálycukrot – fényes, kemény habot kell kapnunk. A marcipános keverékbe óvatosan forgassuk bele a habot. Teáskanálnyi mennyiségekből formázzunk golyókat, hempergessük meg őket a maradék mandulalisztben, és helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra.
  2. Süssük a golyókat 25 perc alatt aranybarnára. Még melegen forgassuk meg őket porcukorban. Ebből a mennyiségből kb. 40 darab készíthető.

Csokoládés-fahéjas trüffelgolyó

Csokoládés-fahéjas trüffelgolyó recept

Csokoládés-fahéjas trüffelgolyó recept

Hozzávalók:

  • 450 gramm étcsokoládé, kisebb darabokra törve
  • 310 milliliter habtejszín
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 40 darab pirított török mogyoró
  • 100 gramm kakaópor

Elkészítés:

  1. A csokit, a tejszínt és a fahéjat egy kisebb lábasban, alacsony hőmérsékleten kezdjük el felmelegíteni, addig kevergessük, amíg a csoki teljesen felolvad. Öntsük át egy tálba, és tegyük hűtőbe négy órára, vagy amíg teljesen megdermed.
  2. Teáskanálnyi mennyiségekből formázzunk golyókat úgy, hogy mindegyiknek a közepébe nyomunk egy mogyorót. A trüffelgolyókat hempergessük meg a kakaóporban. Ebből a mennyiségből kb. 40 darab készíthető.

Fotó: StockFood