- Néha a legegyszerűbb praktikák jelentik a legnagyobb felfedezést – igaz ez a fűszertartó üvegekre is.
- Ezzel a pofonegyszerű trükkel te is szívesebben fogsz kísérletezgetni a konyhai fűszerekkel.
- Még a profi szakácsokat is lenyűgözte az influenszer házi praktikája.
Éveken, évtizedeken keresztül volt nem csupán a hobbiszakácsok, de a profik mumusa is a fűszertartó üvegcsék kavalkádja. Rendetlenséget okoz, csak nehézkesen jön belőle a fűszer és egyáltalán nem praktikus. Legalábbis eddig ezt hittük.
Íme a hack:
Ahelyett, hogy ráznád a fűszeres üveget a tányérod, edényed vagy serpenyőd fölött, forgasd a fedelét előre-hátra. Igen, pont úgy, mint egy borsmalom vagy sóőrlő esetében; a hüvelyk- és mutatóujjaddal fogd közre az üvegcse perforált tetejét, óvatosan csavard meg, és a fűszer könnyedén, egyenletesen és jóval nagyobb mennyiségben kijön, mintha csak rázogatnánk, mígnem az őrületbe kerget minket.
Ezt a tippet Aaron Turk @fatsdabarber osztotta meg az Instagramon, aki viccesen fűszerez egy üres tányért dobozos szárított fűszerekkel. Közben folyton azt ismételgeti: „Ezt csak ma tudtam meg”, miközben nagy, elkeseredett szemekkel forgatja a különböző üvegeket. „Egész idő alatt csavarhattad volna a tetejét” – mondja, hangja tele megdöbbenéssel.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
A házi praktika, amely a profi -és a hobbi szakácsok életét is megkönnyíti
Még profi szakácsok is megosztották Turk videóját, mondván, ők sem ismerték ezt a meglehetősen egyszerű varázslatot. „Bocsánat a sok gonoszságért, amit a fűszeres üvegemre mondtam” – viccelődik az egyikük. A cikk kommentelői is megerősítették: a videó jócskán meg fogja könnyíteni a jövőben az otthoni főzőcskézéseket. Az egyik hozzászóló megjegyezte viszont, hogy a trükk csak a műanyag üvegcséknél működik, üvegből készült társaiknál nem.
Mondanunk sem kell, hogy ha eddig minden alkalommal begörcsölt a karod, míg végre kiráztad (rossz módszerrel) a kívánt mennyiségű fűszert, miközben hatalmas kuplerájt is hagytál a konyhapultodon – sajnáljuk, hogy ezt csak ma kellett megtudnod.
Forrás: The Kitchn, fotó: Getty Images