Fogadjunk, hogy rosszul használtad eddig a fűszertartó üvegeket – most eláruljuk, hogyan kellene!

2024. szeptember 30.
Egy humorista osztotta meg a „trükköt” arról, valójában hogyan is kell használni a fűszertartó dobozokat. A módszer meglepően egyszerű, de nagyszerű.
Fűszeres üvegek tipp

Éveken, évtizedeken keresztül volt nem csupán a hobbiszakácsok, de a profik mumusa is a fűszertartó üvegcsék kavalkádja. Rendetlenséget okoz, csak nehézkesen jön belőle a fűszer és egyáltalán nem praktikus. Legalábbis eddig ezt hittük.

Íme a hack: ahelyett, hogy ráznád a fűszeres üveget a tányérod, edényed vagy serpenyőd fölött, forgasd a fedelét előre-hátra. Igen, pont úgy, mint egy borsmalom vagy sóőrlő esetében; a hüvelyk- és mutatóujjaddal fogd közre az üvegcse perforált tetejét, óvatosan csavard meg, és a fűszer könnyedén, egyenletesen és jóval nagyobb mennyiségben kijön, mintha csak rázogatnánk, mígnem az őrületbe kerget minket.

Ezt a tippet Aaron Turk @fatsdabarber osztotta meg az Instagramon, aki viccesen fűszerez egy üres tányért dobozos szárított fűszerekkel. Közben folyton azt ismételgeti: „Ezt csak ma tudtam meg”, miközben nagy, elkeseredett szemekkel forgatja a különböző üvegeket. „Egész idő alatt csavarhattad volna a tetejét” – mondja, hangja tele megdöbbenéssel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Aaron Turk (@fatsdabarber) által megosztott bejegyzés

 

Még profi szakácsok is megosztották Turk videóját, mondván, ők sem ismerték ezt a meglehetősen egyszerű varázslatot. „Bocsánat a sok gonoszságért, amit a fűszeres üvegemre mondtam” – viccelődik az egyikük. A cikk kommentelői is megerősítették: a videó jócskán meg fogja könnyíteni a jövőben az otthoni főzőcskézéseket. Az egyik hozzászóló megjegyezte viszont, hogy a trükk csak a műanyag üvegcséknél működik, üvegből készült társaiknál nem.

Mondanunk sem kell, hogy ha eddig minden alkalommal begörcsölt a karod, míg végre kiráztad (rossz módszerrel) a kívánt mennyiségű fűszert, miközben hatalmas kuplerájt is hagytál a konyhapultodon – sajnáljuk, hogy ezt csak ma kellett megtudnod.

Forrás: The Kitchn, fotó: Getty Images