Kipróbáltuk a TikTok-trükköt – Ennél egyszerűbben nem lehet fűszernövényt aprítani!

2021. október 06.
Ha eddig az tartott vissza a friss fűszernövények használatától, hogy az aprításuk macerás, lesd el ezt a TikTok-trükköt, és profi petrezselyemaprító leszel!

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi imádjuk a konyhatrükköket felvonultató TikTok-videókat, zseniális ötleteket lehet belőlük tanulni pár másodperc leforgása alatt. A mostani is pont ilyen: elképesztően leegyszerűsíti a fűszernövény-aprítást, ami sokak utált tevékenysége a konyhában. Mostantól garantáltan nem lesz az!

Zöldfűszer aprításhoz szuper trükk a TikTokról

Legutóbbi kedvencünk szerzője @morielbethobertanner, aki rengeteg időt és bíbelődést spórol meg mindenkinek, aki kipróbálja az ő petrezselyemaprító módszerét. Nem is kell hozzá más, csak egy szimpla sajtreszelő és az alaposan megmosott fűszernövények, amiket fel szeretnél használni.

Elég, ha a petrezselyem szárát kívülről átbújtatod a reszelő nagy lyukú oldalán, és egy gyors mozdulattal áthúzod rajta – így a zöld levélkék kint maradnak, miután a másodperc tört része alatt leperegtek a szárról. Akár így is felhasználhatod a petrezselymet, de ha finomabbra aprítanád, innentől végképp egyszerű a dolgod, hiszen késes aprítóval vagy egy éles késsel pikkpakk a kívánt méretre szabhatod.

Zöldfűszer aprításhoz szuper trükk a TikTokról

Kipróbáltuk, a TikTok-trükk nemcsak petrezselyemmel működik, hanem remekül alkalmazható rozmaringgal, bazsalikommal, korianderzölddel és friss lestyánnal is, a reszelő legkisebb lyukain áthúzva pedig a kakukkfüvet is villámgyorsan konyhakésszé teheted!

Zöldfűszer aprításhoz szuper trükk a TikTokról

Ha nagyon belejöttél a fűszeraprításba, és nem használod fel az összes zöldet, a következőképp tedd el későbbre: önts rá egy kis vizet, és adagold jégkockatartóba. Tedd a mélyhűtőbe, és amikor szükséged van friss fűszerre, pattintsd ki a jégkockatartóból, és dobd a fűszeres jégkockát a készülő ételbe.

Fotó: Marie Claire

Ezt láttad már?