Házi jalapeño poppers egészségesebb verzióban

2025. június 01.
A jalapeño poppers klasszikus gyorséttermi snack, de otthon is simán elkészíthető! A házi verzió egyáltalán nem macerás, cserébe viszont sokkal egészségesebb.
  • A jalapeño popper az egyik legnépszerűbb gyorséttermi snack – de otthon is egyszerűen elkészíthető.
  • A házi verzióban nem kell panírozással bajlódni: a finomsághoz elég ropogós panko morzsát szórni a paprikák tetejére.
  • Az otthon elkészített jalapeño poppers így nemcsak sokkal finomabb, de jóval egészségesebb is!

Néhány éve már nálunk is elterjedt a jalapeño poppers, ami az egyik legnépszerűbb amerikai fast food snacknek számít. A (gyors)éttermi verzió többnyire a sajtkrémmel betöltött, majd kirántott jalapeño paprikát takarja, de a finomság sokkal egyszerűbben és egészségesebben is elkészülhet, ha otthon csináljuk.

Külön jó hír, hogy ma már minden nagyobb szupermarketben vásárolhatunk friss jalapeño paprikát, így már tényleg semmi nem akadályozhat meg benne, hogy elkészítsük ezt a szuper ropogtatnivalót. Ha vegetáriánus – vagy csak picikét könnyedebb – verzióra vágynánk, nyugodtan kihagyhatjuk belőle a szalonnát, és szerencsére a rettegett deep fry-tól sem kell tartanunk, itt ugyanis sütőben sütjük meg a paprikákat.

Ráadásul nem is bajlódunk a panírozással: egyszerűen megszórjuk őket vajas panko morzsával, ami szuperül biztosítja a snack jellegzetes ropogósságát. Felül ropog, belül krémes, és persze ha fokoznánk az élvezeteket, valamilyen klassz mártogatóst is készíthetünk hozzá. 

Házi jalapeño poppers

Hozzávalók:

  • 10 db jalapeño paprika félbevágva, kimagozva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • 200 gramm krémsajt (jó minőségű)
  • 4 csík (vastagabb, főtt) szalonna apróra vágva
  • 2 ek. friss sndling apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összeaprítva
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. őrölt bors
  • 2 ek. sózott vaj olvasztva
  • 1 csésze panko morzsa

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, készítsünk elő egy enyhén kivajazott tepsit!
  2. Egy kis tálban keverjük össze a krémsajtot, a reszelt parmezánt, az apróra vágott bacont, a snidlinget, a fokhagymát, a sót és a borsot!
  3. A jalapeño paprikákat vágjuk félbe hosszában, és magozzuk ki, majd töltsük be őket a fűszeres, ízes sajtkrémmel!
  4. Az olvasztott vajat keverjük össze a panko morzsával, majd szórjuk meg egyenletesen a betöltött paprikákat! Dobjuk őket sütőbe és süssük nagyjából 30 percig, míg a paprikák megpuhulnak és a morzsa a tetejükön aranybarnára sül!

Forrás: TheModernProper Fotó: Getty Images


Gasztró