5 tipp, hogy a melegben is ki tudd aludni magad

2018. július 04.
Egy fülledt nyári éjszakán sokan csak álmatlanul forgolódnak ágyukban, de szerencsére bevethetünk néhány trükköt, hogy a forróságban is átaludhassuk az éjszakát.

Fagyos ágynemű

Az ágyneműt először gondosan zacskózzuk be, majd tegyük a fagyasztóba néhány percre. A kellemesen hűsítő textilek között biztosan könnyebben megy majd az elalvás. Ha nincs hely az ágyneműnek, az is megteszi, ha csak a pizsamánkat hűtjük le.

Hűsítsd a tested

Lefekvés előtt kenjük be magunkat valamilyen hűsítő, például aloe verás testápolóval, amit használat előtt tartsunk a hűtőben. Míg bőrünk beissza a kellemes, tápláló krémet, az egész testünk lehűl majd.

Vigyázz, mit eszel!

Ügyeljünk rá, hogy elalvás előtt ne együnk túl sok fehérjét, testünk ugyanis sok hőt termelhet a feldolgozásakor. Ne indítsuk be túlságosan az emésztésünket és a fűszeres ételeket is kerüljük – vagy legalábbis lefekvés előtt 3 órával fogyasszuk!

Frissítő zuhany

Az esti zuhany ne legyen túl meleg, de túl jeges sem, utóbbi esetben ugyanis a test elkezdhet hőt termelni,  hogy újra felfűtse a testet. Egy langyos zuhany után viszont biztosan könnyebb lesz elaludni.

A lényeg a láb

Tartsd hűvösen a lábaidat egy hideg vizes tömlővel vagy bármilyen jeges alkalmatossággal, így az egész test hőérzete sokkal kellemesebb lesz majd!

 

Fotó: Unsplash.com