Hogyan spórolj a csillagjegyed szerint?

2019. április 23.
Mindenki máshogy bánik a pénzzel. A csillagjegyünk pedig segít, hogy megtalálhassuk a személyiségünknek legmegfelelőbb spórolási módszert.

Egyszerű lenne, ha szimplán megváltoztathatnánk a személyiségünket, és mindenki előrelátó, pénzügyi stratégiákat kidolgozó ember lehetne. Ám ez nem kivitelezhető. Így nem tehetünk mást, minthogy megkeressük a nekünk legmegfelelőbb módszereket, hogy ügyesebben spórolhassunk. A csillagjegy természetesen a pénzügyekben is segít.

Kos: megrögzött vásárló
A csillagjegy szülöttei a jelenben élnek. Ez azonban nem a legjobb, ha pénzügyekről van szó. A kosok megrögzött vásárlók, és nem gondolják át a pénzköltést. Mindenképp oda kell figyelniük az impulzusvásárlás visszaszorítására. Ha online vásárol, figyelmeztesse magát.

Bika: a luxus szerelmese
Általában megbízható, racionális és stabil jegy, akinek nem jelent gondot a spórolás és a pénzügyek megtervezése. Ám a bikák legalább ennyire szeretik a luxust és a szép tárgyakat, az ízlésük rendkívül drága, ez pedig magában hordozza a túlköltekezés kockázatát. Próbáljon meg mindig a nagy egészre koncentrálni, mielőtt gondolkodás nélkül engedne a csábításnak. Gondolja végig, az elkövetkező hónapokra, évekre elgondolt pénzügyi tervébe belefér-e az aktuális vásárlás.

Ikrek: küzdelem a spórolással
Ingatag és kiszámíthatatlan jegy az ikrek, és ez jellemzi a pénzügyeit is. Hajlamosak a kockáztatni és forró fejjel dönteni. Örök fiatalnak érzik magukat, így nem gondolnak arra, hogy idősebb korukra előre takarékoskodjanak. Ez hatalmas kihívás számukra. Érdemes beállítaniuk automatikus átutalást egy nyugdíjszámlára, így biztosan nem költik el, amit megspórolni szándékoztak, és még gondolkodniuk sem kell rajta.

Rák: nem tudja élvezni a vagyonát
Keményen dolgoznak a csillagjegy szülöttei, és szeretnek spórolni, élvezik nézni, ahogy nőnek megtakarításaik. Létfontosságú számukra a család és az otthonuk, akkor érzik igazán biztonságban magukat, ha elegendő pénz van a számlájukon.  Bár spórolási tippekre nincs szükségük a rákoknak, egy jó tanácsot mégis adunk nekik: élvezzék is néha a pénzüket, ne csak gyűjtögessék!

Oroszlán: könnyen jött, könnyen megy
A csillagjegy szülöttei magabiztosak és kreatívak, általában nem okoz nehézséget nekik, hogy megkeressék a kenyérre valót, sőt, még többet is. Ám az sokkal nehezebb számukra, hogy meg is tartsák ezt a pénzt, vagy legalább egy részét, hiszen imádnak vásárolni, mindenük a divat. Hasznos lehet, ha meghatározzák maguknak, hogy mire költenek egy adott időszakban, és maradnak a tervnél. Így könnyen spórolhatnak meg nagyobb összegeket is.

Szűz: nem kényezteti magát
A szűz jegyűek keményen dolgoznak, praktikusan gondolkoznak és óvatosak. Ezek a spórolás szempontjából hasznos tulajdonságok, ám nem árt emlékeztetni magukat rá, hogy az is rendben van, ha áldoznak arra, hogy az életük kényelmesebb, könnyebb legyen, vagy csak egyszerűen mert jólesik megvenni valamit.


Mérleg: a túlköltekezés mesterei
Bár egész jól egyensúlyoznak a csillagjegy szülöttei a kiadásaik és megtakarításaik között, a pénzügyi vesztüket okozhatja, hogy utálnak egyedül lenni. Könnyen túlköltekeznek a barátaikkal töltött programokon. Segíthet, ha egy-egy éttermi vacsora vagy fesztiválhétvége előtt pontosan meghatározzák maguknak, mennyi pénzt költhetnek el, és tartják is magukat ehhez a döntéshez.

Skorpió: nem beszél a pénzről
A skorpiók fegyelmezetten dolgoznak és nem hajlamosak a túlköltekezésre. Ám rendkívül titokzatos csillagjegy lévén, nem szívesen beszélnek a pénzről, még pénzügyi tanácsadóval sem. Ez hátráltathatja őket a megtakarításaik hatékonyabb befektetésében. A nagyobb hozam érdekében nem árt néha megnyílni, legalább a szakemberek előtt.

Nyilas: élményekre költ
Nincs még egy olyan csillagjegy, aki annyira szeretne utazni, mint egy nyilas. Sokkal jobban érdeklik a tapasztalatok, a szabadság és a kaland, mint a tárgyak. A nyilas jegyűek gyakran türelmetlenek, ami rossz pénzügyi döntésekhez vezethet. Hogy elkerülje a túlköltekezést, adjon időt magának, hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat egy-egy utazás előtt. Térképezze fel alaposan a szálláslehetőségeket, repülőjegyárakat és egyéb költségeket.

Bak: elítéli az extravagáns dolgokat
Rendezett, hatékony és fegyelmezett csillagjegy, született pénzügyi szakember. Ám ez a természetes önkontroll néha arra készteti, hogy elhamarkodottan ítélkezzen azok felett, akik nem hozzá hasonlóan gondolkodnak és bánnak a pénzzel. Nem hajlamos az impulzusvásárlásra, ám néha kényeztesse magát egy-egy rég áhított dolog beszerzésével. És ne ítéljen el másokat sem, ha ilyet tesznek.

 

Vízöntő: túl nagylelkű a pénzzel
Az egyik legkreatívabb csillagjegy, hajlamos az álmodozásra. És a túlzott nagylelkűségre. Nem árt óvatosnak lenni a pénzével, mert a meggondolatlan adakozás csődbe is viheti. Mások segítése remek cselekedet, ám nézzen utána alaposan mindig, mielőtt nagyobb összeget utal ismeretlenek számlájára.

Halak: nem érdekli a pénz
A halak nem törődik túl sokat a pénzzel, úgy véli, sokkal fontosabb dolgok is vannak az életben. Ám ez a látásmód gyakran visszaüt. Hiszen bár nem kell túl sokat törődni a pénzzel, azért kikerülni sem lehet. A csillagjegy szülöttei számára fontos megtalálni azt a pontot, ahol megérthetik, miért nem lehet megkerülni a financiális kérdéseket. Lehet ez az energiatakarékosság szempontja, jótékonykodás, bármilyen olyan dolog, ami fontos az egyén számára, hasznosnak érzi, és érdemesnek arra, hogy pénzt fektessen bele.  

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash