Májusi horoszkóp – 2019

2019. május 01.
Kellemes, de nem túl eseménydús hónap ígérkezik.

KOS

Nem tagadod meg az alapvető ismérveidet: az év egyik legszebb hónapjában is szenvedélyesen közelítesz mindenhez és mindenkihez. Néhány napig azonban légy türelemmel, mivel két nagyon gyors égitest is elhamarkodott tettekre sarkallhat, ráadásul meggondolatlan kijelentésekben sem lesz hiány, ha nem vigyázol. Érzelmi intenzitásod növekszik. Hivatásodban a gyakorlatiasság és a határozottan kijelölt célok vezetnek.

BIKA

Még mindig újdonságként hat rád a születési jegyedbe érkező Uránusz, ilyen tapasztalatod még nem volt. Sokkal pezsgőbbnek érzed az életedet, mint korábban. Egyelőre úgy gondolod, hogy mindez csak a születésnapod körüli szokásos program, lassan azonban ráérzel az újfajta élet ízére. Bátrabban és határozottabban, önállóbban cselekedj! Meglátod, jó eredmények születnek.

IKREK

A hatékony és energikus Mars épp a születési jegyedben halad. A fizikai cselekvés igénye megnő, de kellenek az intellektuális kihívások is. A legjobban akkor kamatoztathatod képességeidet, ha intenzív társasági életet élsz. Ezt az évet amúgy is a kommunikációért felelős Merkúr uralja. Használd ki az előnyös tulajdonságaidat, melyekkel egyre több új ismerőst szerezhetsz.

RÁK

Mindennek nyoma marad, amit teszel. Ebből következik, hogy csak olyasmivel érdemes foglalkoznod, amivel másoknak, de most elsősorban magadnak teszel jót. Könnyen lehet, hogy a munkahelyeden pletykálkodásba kívánnak bevonni, de te ne engedj. Határozottan képviseld azokat a gondolatokat, melyek a fejedben megfogalmazódtak. Fantáziád szárnyal, fordítsd ezt a magad hasznára.

OROSZLÁN

Úgy érzed, hogy a családtagjaid provokálnak. Szerencsére ez csak a hónap elejére jellemző. Elégedetlenkedés helyett vedd elő a nyájas oldaladat, szeretettel és türelemmel bárkit képes vagy megnyugtatni. Kreativitásodnak nagy hasznát veszed, ha új munkahelyi feladatot kapsz. Olyan helyzet is előállhat, amikor vezető pozíciót ajánlanak számodra. Ebben az esetben alaposan vizsgáld meg a lehetőséget.

SZŰZ

Az idei év, mely a Merkúr uralma alatt áll, számodra is kedvező lehetőségeket tartogat, de csak akkor, ha hiszel magadban. Ebben a hónapban lépj a tettek mezejére. Tele vagy álmokkal és vágyakkal, ellenben a megvalósításban is szerepet kell vállalnod. A hónap elején két, érzelmes égitest kapcsolata szép és romantikus órákat hozhat számodra. Nagy dolgokra ne számíts, csak egyszerűen érezd jól magad.

MÉRLEG

Komoly kiadásaid lehetnek. Elképzelhető, hogy otthonodban felújításra vállalkozol. Amint elindul a munka, egyre jobban beleveted magad, újabb és újabb ötletek sodornak el. Nem baj, ha mélyebben kell a pénztárcádba nyúlnod, mert nagyon elégedett leszel a végeredménnyel. Az élet egyéb területein inkább a lassú haladás jellemez. Ne sürgess semmit! Ami rád van kiszabva, az úgyis megtörténik.

SKORPIÓ

Ha egy-egy hónapban nyertest hirdetnénk, az általában a születésnapos lenne, de most te is csatlakozol hozzá. Érzelmileg, anyagilag, eredményekben és sikerekben is sok jót ígér a május. Energikusan, hatékonyan, néha kissé türelmetlenül állsz helyt most a legkülönfélébb területeken. Figyel arra, hogy minden feladatot fejezz is be. Örömet okoz minden újdonság, de semmit ne hagyj abba a cél előtt.

NYILAS

Néhány problémát magad mögé utasíthatsz. Elsősorban anyagi ügyeidet lenne érdemes górcső alá venni. Sokkal céltudatosabban és megfontoltabban kellene kezelned a költségeidet. Próbáld ki, milyen az, ha az előtted álló hónapra tervezel. Család és szerelem összeegyeztethető. Sokszor hangzik el, hogy a hosszú együttlét elhalványítja az érzelmeket. Te most megtapasztalhatod ennek az ellenkezőjét.

BAK

Erőteljes érzelmek jellemeznek ebben az időszakban. Mindenre sokkal érzékenyebben reagálsz, mint azt megszoktad. Most ki is mutatod az érzéseidet. Érdekes, új oldaladat fedezheted fel. Uralkodó bolygód, a Szaturnusz egyre közelebb kerül a gyökeres változásokat indító Plútóhoz. Számodra a teljes megújulás lehet a jutalom. Nem megy minden egyik napról a másikra, de már látszik a fény az alagút végén.

VÍZÖNTŐ

Érdemes kihasználni, hogy ebben a hónapban erősen megnövekszik a képzelőerőd. Sok energiát fektetsz a hivatásodba. Változás, esetenként előrelépés is várható. Anyagi gondjaid, ha voltak, most megoldódnak. Családoddal, pároddal jó és nyugodt a kapcsolatod. Önálló törekvéseid mellett vedd figyelembe mások érdekeit is. Az arany középút most is hasznos lehet.

HALAK

Bátran kezdj bele valamilyen tanulmányba. Nemcsak okosabb és tájékozottabb leszel, hanem új emberekkel is megismerkedhetsz. Munkádban olyan helyzet áll elő, amikor nem kell megfeszített erővel dolgoznod. A felszabadult időt fordítsd a magad hasznára. Nyitott és befogadó leszel. A barátságok most letisztulnak: lesznek, akik maradnak és lesznek, akiket újakra cserélsz.

 

szerző: Molnár Éva asztrológus   fotó:  Helena Lopes, Unsplash