Melyik a leghazudósabb csillagjegy?

2019. május 03.
Gyermekkorunkban arra tanítottak, hogy hazudni csúnya dolog. Felnőttként azonban füllentünk kisebb-nagyobb dolgokban. De mennyire vagyunk hajlamosak a hazugságra a csillagjegyünk alapján?

Bizonyos embereknek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget egy kis hazugságnak, míg másoknak a valóság elferdítése, kiszínezése is komoly dolog. De mit mond az asztrológia? Melyik csillagjegyek a leghazudósabbak?

1. Ikrek (május 21.-június 20.)
Kijelenthetjük, hogy az Ikrek jegy szülöttei hajlamosak a legjobban a hazugságra. Személyiségük kettőssége gyakran sodorja őket olyan helyzetbe, amit aztán füllentéssel oldanak meg. Szeretik kiszínezni a történeteket, nem áll távol tőlük a kegyes hazugság és a furkálódás, pletykálás sem. Mivel szeretnek a középpontban lenni, gyakran úgy adják elő az eseményeket, hogy biztosan rájuk szegeződjön minden tekintet, nem számít, hogy mennyire ferdítik el a tényeket.

2. Mérleg (szeptember 23.-október 22.)
A dobogó második helyére a Mérlegek állhatnak fel. A csillagjegy szülöttei rendkívül elbűvölőek, ugyanakkor hajlamosak a megtévesztésre. Hazugságaik legfőbb motivációja, hogy azt szeretnék, kedveljék őket az emberek. Ezért gyakran ahelyett, hogy őszinték lennének azzal kapcsolatban, kik is ők valójában, olyan arcot mutatnak, amiről úgy gondolják, a másik személy olyat szeretne látni. A másik ok, amiért hazugságra vetemednek, hogy nehezen vállalják a felelősséget tetteikért, így inkább hazugsággal leplezik, ha hibáznak.

3. Halak (február 19.-március 20.)
A harmadik helyezett Halak hasonlóan a Mérlegekhez, azért hazudik, hogy mások kedveljék. Igyekszik jobb színben feltüntetni magát, gyakran nem is gondolkozik rajta, hogy nem igaz, amit állít, ösztönösen jön. A szemében minden hazugságát csupán a jó szándék vezérli, még akkor is, ha azzal másokat bajba sodor.

4. Vízöntő (január 20.-február 18.)
A Vízöntő az egyik olyan csillagjegy, melynek szülöttei nem szeretik a hazugságot, ám mégis gyakran azon kapják magukat, hogy füllentenek. Bár szeretik azt gondolni, hogy őszinték és megbízhatók, ez nem mindig igaz. Bár jó szándékkal hazudik, ez nem mentség arra, hogy az őszinteség helyett ezt az utat választja.

5. Bak (december 22.-január 19.)
A csillagjegy szülöttei nem szívesen engednek bepillantást az életükbe. Ez az, ami ráviheti őket a hazugságra, egyébként nem szívesen térnek el az igazságtól. Szeretik megtartani maguknak a személyes dolgaikat, ezért csak annyit árulnak el a kíváncsiskodóknak, amennyit muszáj, a többit kipótolják fals információkkal.


6. Bika (április 20.-május 20.)
A Bikák elég őszinték, ám ez nem jelenti azt, hogy néha ne füllentenének. Ártalmatlan dolgokban vetemednek hazugságra, inkább a kegyes hazugságokra hajlamosak. Ezeket is inkább azért teszik, hogy elkerüljék a konfliktusokat.

7. Rák (június 21-július 22.)
Az egyetlen eset, mikor a Rákok hazudnak, ha nem akarnak belegázolni valakinek az érzéseibe, ám még ilyenkor is lelkiismeretfurdalásuk van. Legszívesebben megmondanák az igazat, ám a nagy szívük és gyengéd személyiségük nem engedi, hogy szomorúságot és rossz érzéseket okozzanak másoknak. Talán az egyetlen olyan csillagjegy, aki jó szándékkal hazudik, és működik is a dolog.

 

8. Skorpió (október 23.-november 21.)
A csillagjegy szülöttei őszinték, bármi történjék is. Bár a Skorpió nem szívesen beszél magáról, inkább nem mond semmit, de nem hazudik. Mindig őszinte, mert ő is őszinteséget vár el másoktól. Nem szereti a hazugsággal járó belső feszültséget és lelkifurdalást.


9. Szűz (augusztus 23.-szeptember 22.)

A Szűzek igazán törődnek a körülöttük élő emberekkel, ezért nem szeretik a hazugságot. Sokkal fontosabb dolgok vannak az életükben, melyeket kézben kell tartaniuk, nem akarnak még azon is aggódni, vajon kiderülnek-e a hazugságaik vagy sem.

 

10. Oroszlán (július 23.-augusztus 23.)
Az igaz embereket sokkal többre becsüli az Oroszlán, mint a hazugokat. A hazugság nem túl sikkes dolog, az Oroszlánnak pedig határozottan van stílusa. Ebbe nem fér bele az őszintétlenség. Ám ezt ő is ugyanúgy elvárja másoktól. Az őszinteség nagyon fontos a csillagjegy szülöttei számára.

 

11. Kos (március 21.-április 19.)
Az egyik legbrutálisabban őszinte csillagjegy. Még ha ki is esik valakinek a kegyeiből miatta, akkor is megmondja az igazat, nem gondolkozik azon, vajon megutálják-e érte vagy sem. Aki viszont szereti, pont ezért a kegyetlen őszinteségért áll mellette jóban, rosszban. Egy Kos biztosan nem pletykál a barátairól, ismerőseiről!

 

12. Nyilas (november 22.-december 21.)
A nyilas mindig az igazságot kutatja a világban. Mindig olyan őszinte az emberekkel, amennyire csak lehet, ám törődik mások érzelmeivel, őszintesége sosem bántó. Mivel érzelmi intelligenciája magas, ezért ösztönösen tudja, hogyan adagolja az igazságot úgy, hogy befogadható legyen a másik ember számára.

Fotó: Unsplash