A tökéletes nyári olvasmány a csillegjegyünk szerint

2019. május 22.
A nyár nemcsak a nyaralásé, hanem az olvasásé is. Mit javasol a csillagjegyünk, melyik friss regényt válasszuk az idén pihenés mellé?

A sok frissen megjelent könyv közül nehéz lehet kiválasztani, melyiket vigyük magunkkal a jól megérdemelt nyaralásra. Ám a csillagjegyünk segít, hogy olyan regényt választunk, melyet legfeljebb azért teszünk majd le, hogy a vízben csobbanhassunk egyet.

Kos (március 21.-április 19.)
A Kosok szeretnek mindenben az elsők lenni, legyen szó sportról vagy munkáról. A tökéletes könyv megtalálásakor is roppant fontos a csillagjegy szülöttei számára, hogy igazán személyiségükhöz illő olvasnivalót válasszanak. Így számukra Rachel Hollis: Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy! című könyve ideális választás. A szerző a legjobb és legviccesebb barátnő hangján ad remek tanácsokat. Azért is élvezik a kosok ezt a könyvet, mert motiválja őket arra, hogy valóra váltsák álmaikat, még akkor is, ha éppen kicsit megrémíti őket az élet.


Bika (április 20.-május 20.)
A Bikák imádják a romantikát, így az ő elsőszámú kedvenceik a női regények. Nyárra Anna Todd: Miután című című friss regényét vegyék le a könyvesbolt polcáról. Ez egy thriller, mely Tessáról, egy egyetemista lányról szól, aki beleszeret egy titokzatos fiúba, Hardinba. Azért is olyan vonzó számára, mert mindenben különbözik tőle. A Bika jegyűeknek erős hajlama van a birtoklásra, ez a regény azért is lehet lenyűgöző számukra, mert olyan, mintha kicsit róluk is szólna. Ráadásul, miután elolvastuk, akár a moziban is megnézhetjük a filmváltozatát!

Ikrek (május 21.-június 20.)
Az Ikrek az egyik legéletrevalóbb csillagjegy, ám sokan előítéletesek vele. Imádja a társasági életet és kíváncsi. Strandoláshoz tökéletes olvasmány számára Susan Mallery: Kisvárosi feleségek című regénye, melyben három különböző nő sorsa találkozik, és fonódik egybe könnyek, nevetés és sok-sok kaland során. Igazi 21. századi történet, vicces és romantikus egyszerre.

Rák (június 21.-július 22.)
A csillagjegy szülöttei igazi romantikusok, ami azt jelenti, hogy egy olyan regényre van szükségük a nyáron, ami megmutatja, hogy az igazi szerelem mindent legyőz. Milly Johnson új regénye, a Napsütés a Vadvirág Kunyhó fölött pont ideális számukra. A kötetben Viv, a főhős, elszegődik a Vadvirág Kunyhó nevű, kissé viharvert állatmenhelyre dolgozni. A feladata, hogy segítsen az adminisztrációban, ám igazából egy még ennél is szívhez szólóbb küldetés vonzotta erre a helyre.

Oroszlán (július 23.-augusztus 22.)
Az Oroszlán imád a társaság középpontjában állni, ám pont ennyire igényli néha, hogy egy könyvbe temetkezve élvezhesse a csendet. Egy érdekes és vicces krimi pont megfelelő olvasmány az ilyen délutánokra, Rita Falk Grízgaluska affér című regénye jó választás lesz az oroszlánoknak, már a címe is vicces, ugyanakkor rejtélyes sztorit sejtet. A történetben Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor zsaru egyik pillanatról a másikra bűnüldözőből gyanúsítottá válik – méghozzá egy rendőr kollégája meggyilkolásának gyanújával. A nyomok mind Franz felé mutatnak: az áldozattal köztudottan rossz volt a viszonya, az alibije gyenge, a gyilkos fegyver pedig nem más, mint az ő jó bajor bicskája. Szorongatott helyzetéből az egyetlen kiút, ha felderíti az ügyet és leleplezi az igazi gyilkost.

 

Szűz (augusztus 23.-szeptember 22.)
Módszeres és félénk emberként ismerjük a Szűz csillagjegy szülötteit, ám ez nem jelenti azt, hogy ne élveznének egy romantikus regényt vagy remek thrillert. Idén nyárra Sally Rooney: Normális emberek című regényét válasszák a kikapcsolódáshoz. A regény két fiatal, Connel és Marianne kapcsolatát követi végig, ami azért érdekes, mert teljesen különböző személyiségek. Connel hangos és népszerű, míg Marianne félénk és visszahúzódó. Ennek ellenére már első találkozásukkor érződik közöttük a szikrázás, ami mindkettejük világát káoszba taszítja végül. A regényt Man Booker-díjra is jelölték, ami garancia arra, hogy izgalmas könyvet tarthatunk a kezünkben.

Mérleg (szeptember 23.-október 22.)
A Mérlegek imádják a romantikát, a kosztümös történeteket és a történelmi időkön, generációkon átívelő meséket. Tapodi Brigitta A hajtű című regénye megmutatja, mire képes egy nő, hogy gyermeke legyen? Hol van az a határ, amit kiegyensúlyozott lelkiállapotában nem lépne át? Az élet örök körforgását szimbolizáló hajtű, mely hosszú évtizedek óta a Stark nemzedék asszonyainak kontyát díszíti, szimbólum és generációk összekötője. A hajtű és az asszonyok útját áldás és megpróbáltatások sora kíséri.

Skorpió (október 23.-november 21.)

A szenvedélyes Skorpió bátor lélek, így merészen választ nyári olvasnivalót is. Dean Koontz A tiltott ajtó című thrillere a jövőbe repít, ahol az elme befolyásolásával irányítja az embereket a kormányzat. A tiltott ajtó egy regényfolyam újabb kötete, mely Jane Hawk volt FBI-ügynök küzdelmét követi, melyet saját magáért, fia megmentéséért és tulajdonképpen az ország, a világ és a mi jövőnkért folytat. A sikerlistákon menetelő regény remek kritikákat és magas olvasói értékeléseket kapott, több tucat nyelvre lefordították.

Nyilas (november 22.-december 21.)
A csillagjegy szülötteinek tudásvágya végtelen, lelkük folyton vándorol. Olyan könyvet válasszanak a nyaraláshoz, mely távoli országokba repíti őket. Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlata, Chanel Cleeton Jövőre Havannában című regénye pont ilyen. A történet egy cukorgyáros örökösnőről, Beatriz Perezről szól, és a kubai forradalom és a hidegháború idején játszódik. A sodró lendületű kötet az 1960-as évekbe repít vissza, egy olyan ember lelkébe pillantva, aki mindent elveszít a történelem viharai miatt.


Bak (december 22.-január 19.)

A Bak a mindent tudó csillagjegy, nem véletlenül. Folyton elemez, kutat és minden infromációt megjegyez. A.J. Finn regénye, a Nő az ablakban pont ideális a bakoknak, hiszen ez egy modern újragondolása Hitchcock Hátsó ablak című történetének, minden csavarral és titokkal együtt. A könyv biztosan nem fogja untatni a bakokat egy pillanatig sem, hiszen sosem tudhatja, mikor jön egy váratlan fordulat a történetben.

Vízöntő (január 20.-február 18.)
Az egyik legszerethetőbb csillagjegy a zodiákusban, mert csodálatos hallgatóság és mindig remek tanácsokat ad. Különleges képessége, hogy minden helyzetben felismeri, mit kell mondani, és a kellemetlen igazságot is úgy mondja el barátainak, hogy sosem sértő. Az életrajzi könyvek különösen közel állnak a szívéhez, így Michelle Obama volt amerikai first lady Így lettem című sikerkönyve biztosan remek olvasmány lesz a vízöntők számára.

Halak (február 19.-március 20.)
A Halak jegyűek rendkívül önzetlen emberek, árad belőlük a szeretet a világra, melyet a jegy szülöttei nem is mindig realizálnak. Kamin Mohammadi londoni újságíró kötete, a Bella Figura – Hogyan éljünk, szeressünk, együnk olasz módra segít a csillagjegy szülötteinek, hogy felfedezzék a bennük rejlő istennőt, magabiztosabbak legyenek és ne kételkedjenek saját képességeikben. Miközben megtanuljuk, hogy néha nekünk is jár a kényeztetés, és nem vétek magunkra is költeni, a könyv végigkalauzol Firenze sikátorain, helyi éttermein, piacain, a szerző megosztja velünk az itt tanult ínycsiklandó ételek receptjeit is.

Fotó: Unsplash