A csillagjegyek sötét oldala

2019. június 19.
A személyiségünk kettőssége természetünkből fakad, mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai. Ez nem jó vagy rossz dolog, csupán emberi. A csillagjegyünk pedig elárulja, mik a legbosszantóbb, legidegesítőbb vagy éppen leggonoszabb tulajdonságaink.

A negatív tulajdonságok épp úgy hozzánk tartoznak, mint a pozitívak, másképp nem is élhetnénk egyensúlyban. A csillagjegyünk alapján a rossz tulajdonságaink is épp úgy azonosíthatók, mint a jók.

Kos (március 21.-április 19.)
A csillagjegy szülöttei hegyeket képesek megmozgatni szenvedélyükkel, lendületükkel. Ám könnyen elveszítik a kontrollt indulataik felett, ilyenkor ez az energia pusztításba csap át. A kosok gyakori tulajdonsága a féltékenység, türelmetlenség. Ha rosszkedvűek, kiszámíthatatlanná válnak és ingerlékennyé. A természetükből fakad, hogy elszánt vezetőként ugyanilyen elszánt harcosok, gyakran még akkor is, ha a lelkük mélyén már tudják, hogy nem is nekik van igazuk.


Bika (április 20.-május 20.)
A két lábbal a földön járó, reálisan gondolkozó bikák rendelkeznek azzal az erővel és képességgel, hogy logikusan váltsák valóra terveiket, ám gyakran átcsap makacsságba és merevségbe ez a tervszerű végrehajtás, és akkor sem változtatnak könnyen az eredeti elképzeléseken, ha út közben felbukkannak váratlan tényezők.

Ikrek (május 21.-június 20.)
A kettősség az ikrek alaptulajdonsága. Egyszerre kreatívak és társasági emberek, ugyanakkor a lustaság és elzárkózás sem áll távol tőlük. Könnyen elveszítik érdeklődésüket a dolgok iránt, akármilyen lendülettel vetették is bele magukat az elején, legyen szó hobbiról, munkáról vagy párkapcsolatról.

Rák (június 20.-július 22.)
A rák az egyik legérzelmesebb csillagjegy a zodiákusban. Ám a felfokozott érzelmek miatt könnyen esik depresszióba, így jó, ha figyel magára, és tudja, melyek azok az érzelmi hullámok, melyek a mélybe húzzák, és melyek tartják fenn.

Oroszlán (július 23.-augusztus 22.)
Született vezetőként gyakran még az olyan helyzeteket is uralni akarják, melyek nem az ő felelősségük, döntési körük alá tartoznak. Hajlamosak beleszólni mások életébe, véleményezni mások döntéseit. Az oroszlánok melegszívű emberek, akiknek az elhivatottsága gyakran a diplomatikai képességeik rovására megy.


Szűz (augusztus 23.-szeptember 22.)
A részletekre mindig ügyelő, tökéletességre törekvő szűzek általában roppant hatékonyan végzik munkájukat, ám gyakran túlgondolják a helyzeteket, feleslegesen sokat aggódnak, így hajlamosak a szorongásra. A ló túloldalára átesve gyakran nem is a megoldási lehetőségeket elemzik már, hanem azt, hol siklik majd félre egy-egy tervük, és milyen vészhelyzetekre kell felkészülniük.

Mérleg (szeptember 23.-október 22.)
A csillagjegy szülöttei mindennél többre értékelik a harmóniát és egyensúlyt az életükben. Ám az erre való törekvésük miatt gyakran akkor is engednek másoknak, ha nekik valójában hátrányuk származik a dologból, csak hogy a békés állapotot fenntartsák és ne kerüljenek konfliktushelyzetbe. A problémáktól és konfrontációtól való félelme miatt gyakran háttérbe helyezi saját magát.

Skorpió (október 23.-november 21.)
A skorpiók a leginkább félreértett emberek. Titokzatosságuk miatt gyakran félelemmel fordulnak feléjük, és manipulatív, rosszindulatú jegyként tartják számon. Bár valóban hajlamosak a saját érdekeik szerint irányítani az eseményeket, ám mindig csak addig mennek el, míg azzal nem ártanak másoknak. Remek stratégák, karizmatikus és intelligens emberek.

Nyilas (november 22.-december 21.)
A mindig kalandot kereső nyilasokat a szabadság utáni vágy hajtja, és hogy elérjék, amit akarnak. Nem a taktikai érzékük, hanem az érzelmeik irányítják őket. Ez a szabadság iránti vágy nehézzé teszi, hogy elmélyüljenek érzelmei, hacsak nem vesz részt velük együtt valaki a kalandjaikban.


Bak (december 22.-január 19.)
Egy bak mindig hű marad gyökereihez, bizonyos értelemben mozdíthatatlan. Komoly és elhivatott személy, aki mindenre tudja a helyes választ. Ám emiatt gyakran felsőbbrendűnek érezheti magát mindenki másnál, és hajlamos a saját feje után menni, nem hallgatva mások tanácsaira.

Vízöntő (január 20.-feburár 18.)
A csillagjegy szülöttei temperamentumos emberek, élvezik a szabadságot, ám emiatt hajlamosak figyelmen kívül hagyni mások érzéseit, könnyen önzővé válnak. Ráadásul ezek a hangulatváltozások teljesen váratlanul következnek be, így gyakran okoz feszültséget emberi kapcsolataikban.

Halak (február 19.-március 20.)
A gyengéd halak a legjobb barát. A csillagjegy szülötteit az érzelmek és álmok irányítják, toleráns, intuitív emberek, akik mindig meghallgatják mások problémáit, ám ezeket könnyen magukra is veszik, így a depresszió és szorongás gyakori a halak jegyű embereknél. Emiatt a kritikát is nehezen viselik, személyes sértésnek fogják fel.

Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash