Hány óra alvás kell az egyes csillagjegyeknek?

2019. június 14.
Lehet valaki bagoly vagy pacsirta típus, a csillagjegyünk segít megmondani, hány óra alvásra van szükségünk, hogy frissnek, kipihentnek érezzük magunkat.

Érdemes megfontolni, mint mond a csillagjegyünk az alvási szükségletekről, hiszen a zodiákus jól meghatározza a különböző személyiségjegyeket. Azért sem szabad a szükséges alvásmennyiségnél kevesebbet pihenni, mert nem csak morcosak leszünk fáradtan, hanem könnyen az egészségünk láthatja kárát.

Kos: 6,5 óra
A Kosok azon szerencsések közé tartoznak, akiknek nincs különösebben nagy alvásigénye. De azt a kevés alvást viszont szeretik háborítatlanul tölteni, hogy másnap képesek legyenek koncentrálni, energikusak legyenek, főleg, ha valamilyen fontos eseményre, találkozóra készülnek.


Bika: 7 óra
Földjegyként a Bikák könnyen pótolhatják az agyuk és testük számára szükséges energiát ételekből, testmozgásból és tiszta elhatározásból. Emiatt nem is hétalvók. Általában nem is jó alvók, így nagyon fontosak számára az alvás körülményei, a nyugodt hálószoba, és hogy azt a kevés alvással töltött időt zavartalanul tölthessék.

Ikrek: legalább 8 óra
A csillagjegy szülötteinek fontos az alvás, jó, ha este időben lefekszenek, főleg hétköznapokon. A folyton mozgásban lévő Ikrek rengeteg energiát igényelnek, így ne vonják meg maguktól a pihenést.


Rák: 9 óra
A Rákok nagyon érzékenyek, az őket ért érzelmi hatásokat alvás közben tudják legjobban feldolgozni. Az alvásminőségükre nagy hatással vannak a holdfázisok, a telihold könnyen megzavarhatja az éjszakájukat, így amikor csak tudnak, dőljenek le egy kicsit.


Oroszlán: 6,5 óra
A csillagjegy szülöttei imádják a napközbeni szunyókálást, és ettől még éjszaka is boldogan alszanak. Az Oroszlán nagyon aktív jegy, így fontos is számára a kiadós pihenés. De nem kell félteni a zodiákus macskáit, nem hagynak ki egyetlen percet sem, ha lehetőségük adódik a pihenésre.

Szűz: 7 óra
Mindenkinél többet dolgoznak a Szűz jegyűek, ám cserébe elvárják, hogy mindenki tartsa tiszteletben az alvással töltött idejét. Bár nem szeretnek elvesztegetni sok időt pihenéssel, megadják testüknek a szükséges pihenést, hiszen jól tudják, hogy anélkül nem tudnának olyan hatékonyan működni.

Mérleg: 8 óra
Ha valaki, akkor a Mérleg igazán imádja az alvást, amiért nem is lehet hibáztatni. Mivel rendkívül közösségi ember, tulajdonképpen az alvás az egyetlen olyan helyzet, amikor egyedül lehet a saját gondolataival és érzéseivel. Ez érzelmileg nagyon kimerítő helyzet, így nem csoda, hogy minél jobban szereti elnyújtani a pihenést.

Skorpió: 7 óra
A csillagjegy szülöttei semmit sem vesznek félvállról. Ha alszanak, azt nagyon mélyen teszik, rájuk mondják, hogy még az ágyúdörgés sem ébreszti fel őket. Nincs szükségül túl sok alvásra, ám az olyan pihentető és frissítő, hogy pár óra után is energiával telve ébrednek fel.

Nyilas: 9 óra
A Nyilasok tipikus éjjeli baglyok, egyszerűen képtelenek korán ágyba bújni. Emiatt gyakran nehezen ébrednek reggel, és rendszeresen elkésnek a munkahelyükről. Szereti feszegetni a határait, kipróbálni mennyi ideig bírja alvás nélkül, azután pedig azt is, mennyi ideig bír aludni.

Bak: 6 óra
A csillagjegy szülöttei tudják, hogy nem az alvás az élet értelme, így akármennyire fáradtak is, ha munka van, nem pazarolják az időt alvásra. Az ideális alvásmennyiség 8-9 óra lenne számukra, ám ennyit szinte sosem alszanak, hiszen a munka rovására tennék.

Vízöntő: 7 óra
A Vízöntőknek szükségük van a megfelelő mennyiségű alvásra, hogy kiegyensúlyozottak legyenek. Hallgatnak a testükre, és nem az órához igazítják a lefekvés időpontját, hanem ahhoz, mennyire fáradtak. Az alvásban is szeretik a szabadságot.

Halak: 9 óra
A csillagjegy szülöttei igazi álmodozók, így számukra az alvás a legszentebb elfoglaltság. Ha nem aludhatnak eleget, napközben is csak az álmodozásra képesek, nem figyelve a kötelességeikre.

Fotó: Unsplash