Októberi horoszkóp – 2019

2019. október 01.
Minden csillagjegyre igaz ez most: lassan, de biztosan. Ez legyen a mottónk ebben a hónapban.

KOS

Eredményes időszak köszönt rád, beérnek a dolgaid. Elsősorban emberi kapcsolatok terén legyél ügyes. Toleranciával, megértő kommunikációval az eddig kezelhetetlennek látszó kapcsolatok is nyugvópontra jutnak. Sokan keresnek meg ebben az időszakban, valamennyien a tanácsodat várják. Most a legfőbb erényed a türelem lehet, bár ez általában is jellemző rád.

BIKA

Uralkodó bolygód, a Vénusz most a másik uralmi jegyében, azaz a Mérlegben jár. Ráirányítja a figyelmedet a munka fontosságára. Olyan feladatokat keresel, ahol nincs határidő. Amúgy is megfontolt vagy. Most kifejezetten jólesik arra gondolnod, hogy a jó munkához idő kell. Semmit nem kapkodsz el. Új ötleteid támadnak, szeretnél megújulni – külsőleg és belsőleg egyaránt.

IKREK

Új ötletekkel új kapukat nyithatsz meg. Elsősorban anyagilag gyarapodsz. Olyan helyekről juthatsz plusz pénzhez, ahonnan nem is számítottál rá. Arra persze mindenképpen ügyelj, hogy bármilyen csábító, soha ne térj le a tisztességes útról. Az égitestek ebben a hónapban a vállalkozások, kalandok területét részesítik előnyben, legalább is a te képletedben. A nagy lendületet néha nem árt vissza fogni.

RÁK

Uralkodó égitested, a Hold a te jegyedben folytatja útját és kapcsolatba kerül az élénkítő hatású Marssal. Elsősorban a társasági kapcsolataidra lehet jó hatással. Alkalmad lesz másokkal karöltve új dolgokba kezdeni. Elsőre azt hiheted, ez nem sikerülhet, de ahogy egyre telnek a napok a hónapba, egyre több a siker. Nagyon jók a visszajelzések.

OROSZLÁN

Keményen és szívesen dolgozol. Nem kapkodsz, alaposan megfontolva, teljes erőbedobással állsz a legkisebb, talán jelentéktelennek tűnő feladat elé is. Személyes kapcsolataid döcögősre sikerülnek. Akkor érzed igazán jól magad, ha csodálnak, de most be kell érned azzal, hogy reggel, amikor a tükörbe nézel, elégedetten nyugtázhatod azt, amit és akit látsz.

SZŰZ

Születési jegyednek most a Mars ad erőt. Állandó késztetést érzel, hogy cselekedj. Legjobb, amit tehetsz, ha legalább hetente néhány alkalommal sportolsz. A görcsös megfelelési vágyat nagyon jól tudod így egyensúlyozni. Számodra mindig a Merkúr mutatja az irányt. Jelenleg azt üzeni, hogy ne riadj vissza még a legnehezebb helyzettől sem. Lesz erőd és energiád a megoldáshoz.

MÉRLEG

A Nap a születési jegyedbe lép. Az asztrológia tanítása szerint itt nem képes érvényre juttatni a legfőbb tulajdonságait. Ezért vagy diplomatikus és konfliktuskerülő. Ezek egyáltalán nem mondhatók gyenge tulajdonságoknak, hiszen arra törekszel, hogy béke legyen körülötted. Születésnapod havában a Vénusz is itt jár. Kellemes, érzelmekkel telített időszakkal ajándékoz meg.

SKORPIÓ

Úgy is mondhatnánk, eseménytelen hónap vár. Valójában az is esemény, ha nyugodtan, zökkenőmentesen zajlik az élet. Néhány felszínes kapcsolatnak búcsút intesz. Más esetekben pedig a korábbinál mélyebbek, tartalmasabbak lesznek a barátságaid. A Skorpió égiteste, a Plútó még mindig a száraz Bak jegyében időz. Neked most óriási lelki erőt ad: kitartást, mélyről jövő érzelmeket.

NYILAS

Uralkodó bolygód, a Jupiter áldásos hatását még mindig élvezheted. Azok számára, akik szellemi pályán mozognak, kiemelkedő intellektuális képességet biztosít. Lehetőséged lesz tanulni, vagy éppen tanítani. Új ismeretekkel gazdagodsz, tapasztalataidat pedig könnyedén adod át másoknak. Alapvetően jól érzed magad, bár anyagi ügyeid miatt néha berzenkedsz.

BAK

Rád fokozottan igaz, hogy a visszafogott magaviselet hozza meg az igazi előrelépést. A Plútó és a Szaturnusz még mindig a születési jegyedben teszi tiszteletét. Kapcsolatukból úgy hozhatod ki a legjobbat, ha a szív szavát helyezed előtérbe. Semmi baj nem lesz, ha az érzéseid vezérelnek. A te esetedben ezek soha nem lesznek elhamarkodottak, ellenben meglepsz vele másokat.

VÍZÖNTŐ

Te, aki általában mindig megtartod a három lépés távolságot, most megtapasztalhatod, milyen az, ha erősödnek az érzelmeid. A kimért viselkedés helyett erős érzelmi motiváció vezérel. Sokat teszel azért, hogy ne csak szakmailag, emberileg is megismerjenek és megkedveljenek. Munkahelyeden néha nézz a hátad mögé is: van ott valaki, aki ellentmondásos személyiség.

HALAK

Tedd félre az összes borongós gondolatodat. Elsősorban hivatásodban szerezhetsz elismerést. Elégedj meg azzal, hogy dicsérik a munkádat. Ne akard, hogy az élet minden területén a topon legyél. A hétköznapokban a hivatás, a szabadnapjaidon pedig a család és a barátok adhatják a legtöbb örömet. Fontos a szigorú időbeosztás. Szervezettséggel most sokkal hatékonyabb lehetsz.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images