6 étel, ami mindig legyen otthon az egyes csillagjegyeknél

2019. október 06.
Rengeteg dologban tanácsot kértünk már a csillagoktól, a személyiségünkhöz illő mozgásformától a párkapcsolatig. Ám valószínűleg még sosem fordult elő, hogy a bevásárlólistánkat a csillagjegyünkhöz igazítottuk volna.

Az étrendünkben is segíthet harmóniát teremteni a csillagjegyünk. Nézzük meg tehát, hogy milyen ételek nem hiányozhatnak az egyes állatövi jegyek hűtőszekrényéből.

Kos (március 21. – április 20.)
A Kosok szeretnek gyorsan enni, ezért minden olyan fogás számításba jön náluk, amit gyorsan, kevés munkával el lehet készíteni, és ugyanígy pillanatok alatt lehet elfogyasztani. Imádják az előételeket, apró falatkákat, a reggeliket, melyek gazdagon fűszerezettek és erős, karakteres ízzel rendelkeznek.
Mindig legyen a hűtőben: tojás, fekete olívabogyó, spárga, kuszkusz, torma, Sriracha szósz


Bika (április 21. – május 21.)
A legkifinomultabb ízléssel a Bikák rendelkeznek minden csillagjegy közül, így ők szeretnek kényelmesen, az ízeket kiélvezve étkezni. Imádják a nagy adagokat és a krémes ételeket, mint például a quiche és a csokoládé mousse.
Mindig legyen a hűtőben: chedar sajt, avokádó, borsó, burgonya, majonéz és kókusztej.

Ikrek (május 22. – június 21.)
Az Ikreknek szükségük van a szellemi kihívásokra, ezért folyamatosan mozgásban vannak. A különböző rágcsálnivalók azok, amiket mindig magukkal visznek. Egy élénk, érdekes beszélgetés evés közben legalább annyira fontos számukra, mint maga az étel.
Mindig legyen a hűtőben: mandarin, uborka, fetasajt, kapor, chips és cukorborsó.

Rák (június 22. – július 22.)
A csillagjegy szülöttei rendkívül érzékeny lelkűek. És érzékeny gyomrúak! Imádják a kényeztető ételeket, szeretnek otthon főzni és sütni ahelyett, hogy étterembe járnának.
Mindig legyen a hűtőben: rák, fenyőmag, cukkini, őszibarack, kókusz és saláta.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)
Az Oroszlánok életük minden pillanatából szeretnek hatalmas, látványos jelenetet kerekíteni, így amikor esznek, az nemcsak az ízekről, hanem a tálalásról is szól. Királyi módon fogyasztják el a legegyszerűbb szendvicset is.
Mindig legyen a hűtőben: kukorica, paradicsom, napraforgómag, mozzarella, mustár, görögdinnye.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)
A Szüzek precíz adagokat fogyasztanak elosztva rendszeres időközökre a nap folyamán, mivel tudják, mik az egészséges étkezés alapelvei. Ám ez egyúttal azt is jelenti, hogy szinte mindig rágcsálnak valamit.
Mindig legyen a hűtőben: koktélparadicsom, friss füge, málna, garnéla, zöldbab, mandula.

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)
A Mérlegek számára az étkezés művészet. Mindent tökéletesen és harmonikusan igyekeznek elkészíteni, az adagokra és a tálalásra különösen ügyelve. Ám néha nagyon nehezen döntik el, mit is szeretnének enni igazán.
Mindig legyen a hűtőben: alma, dió, kagyló, édeskömény, kapribogyó, gránátalma.


Skorpió (október 24. – november 22.)
A csillagjegy szülöttei kifinomult érzékekkel rendelkeznek, így számukra az evés élmény. A Skorpiók vonzódnak az tiszta, erős ízekhez és aromákhoz. Mint a legtöbb dologgal az életben, az evéssel is úgy vannak: azt eszik, amit akarnak, akkor, amikor akarják.
Mindig legyen a hűtőben: sütőtök, osztriga, articsóka, gomba, cékla, csokoládé.

Nyilas (november 23. – december 21.)
A Nyilasok imádnak enni, számukra az élet egyik legfőbb élvezeti forrása. Hisznek a mondásban, hogy “az vagy, amit megeszel”. Mint a természet szerelmesei, szükségük van a tiszta vízre és friss ételekre.
Mindig legyen a hűtőben: pulyka, brokkoli, tök, szilva, pekándió, datolya.

Bak (december 22. – január 20.)
Hagyománytisztelő emberek a Bakok, akik ismerik magukat, tudják, mit szeretnek enni, és ugyanazok a kedvenceik gyermekkoruk óta. A legtöbben akár minden nap képesek lennének ugyanazt enni, de amiért igazán rajonganak, az biztosan az asztalukra kerül hetente legalább egyszer.
Mindig legyen a hűtőben: újhagyma, marhahús, spenót, bulgur, karfiol és áfonya.

Vízöntő (január 21. – február 19.)
A csillagjegy szülöttei imádnak a barátaikkal falatozni, kedvencük a laza légkörű összejövetel, ahol mindenki akkor eszik, amikor csak szeretne. Szeretik az újdonságokat, és fontos számukra az alapanyagok kiválasztásakor a frissesség és a fenntartható termesztés.
Mindig legyen a hűtőben: kelbimbó, gesztenye, tofu, vadrizs, petrezselyem, pasztinák.

Halak (február 20. – március 20.)
A csillagjegy szülöttei a finom, nem túl tolakodó ízű ételeket szeretik igazán. Sok Halak jegyű ember küzd különböző ételekhez kapcsolódó fóbiákkal, irtózik bizonyos alapanyagoktól. Emellett rendkívül édesszájúak, a desszertet sosem hagynák ki.
Mindig legyen a hűtőben: hal, padlizsán, lencse, édesburgonya, méz és körte.

Forrás: Well+Good
Fotó: Unaplash