Miről hajlamosak elfeledkezni takarításkor az egyes csillagjegyek?

2019. december 30.
Nyakunkon a karácsonyi nagytakarítás. Ha még nem találtuk ki a megfelelő stratégiát a lakás minden szegletének a csillogóvá varázsolásához, érdemes megkérdezni a csillagokat és elgondolkodni azon, vajon melyek azok a területek, amiket hajlamosak vagyunk félvállról venni a takarításkor.

Mindenkinek megvannak azok a területei a lakásban, amiknek a takarítását hajlamos elnagyolni, félvállról venni. A csillagjegyünk elárulja, mik a gyenge pontjaink, és ha ezt felismerjük, idén ezt se hagyjuk ki a karácsonyi nagytakarításkor.

Kos (március 21. – április 20.)
A Kosok nem a türelmükről híresek, ezért általában nem várják ki, míg a felvitt tisztítószerek kifejtik hatásukat a felületeken. Hogy kevésbé legyen fájdalmas számukra a várakozás, csak töltsenek meg egy lavórt vagy kiskádat melegvízzel, adjanak hozzá fél csésze mosogatószert vagy 3/4 csésze mosószert, és este tegyék bele a zsíros konyhai tárgyakat, rácsokat. Reggel nincs más dolguk, mint leöblíteni, és már kész is a konyhai takarítás fele.


Bika (április 21. – május 21.)
A kényelmes Bika imádja a puha, meleg takarókat, plédeket, ám emlékszik egyáltalán arra, mikor mosta ki ezeket utoljára? Adjon néhány csepp levendula vagy szantálfa illóolajat a mosáshoz ezúttal, az érzékei hálásak lesznek érte.

Ikrek (május 22. – június 21.)
Azok után, amennyi időt az Ikrek a telefonján üzeneteket küldve és böngészve tölt, valószínűleg szüksége van már egy kiadós fertőtlenítésre a készüléknek. Ám ne álljon meg a mobilnál, alaposan takarítsa le az összes gyakran használt készülékét, különösen így, az influenza- és náthaszezonban.

Rák (június 22. – július 22.)
Az érzelmes Rákok erősen ragaszkodnak a fotókhoz és műalkotásokhoz. Ám a képkeretek, álljanak akár a polcon vagy lógjanak a falra akasztva, igazi porfogók. Ezúttal ne csak a kép esztétikumára figyeljenek elérzékenyülve a csillagjegy szülöttei, hanem praktikus szempontból is vegyék szemügyre a kereteiket, és töröljék át alaposan a képkeretek tetejét.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)
A királyi csillagjegy szülöttei hajlamosak tudomást sem venni az olyan prózai dolgokról, mint a szemetes külseje és belseje, ám vannak olyan dolgok, amiket nem lehet a végtelenségig halasztgatni, különösen ha a konyhai kuka szagára gondolunk. Spricceljen némi fertőtlenítőt a kuka belsejébe és törölje át egy kefével és szivaccsal, hogy szép tiszta legyen a szemetes belseje. Hogy elkerülje a szagokat, legközelebb tegyen néhány kanál szódabikarbónát a zacskó aljára.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)
Nem sok minden kerüli el a perfekcionista és tisztaságmániás Szüzek figyelmét, ha takarításról van szó, ám a takarítóeszközök letisztítását hajlamosak kihagyni még ők is. A porszívó filterét és gyűjtőjét azonban nem árt alaposan letakarítani időnként. Már csak azért is, hogy legközelebb is rendesen működjön, és makulátlan tisztaságot varázsolhasson vele otthonában.


Mérleg (szeptember 23. – október 23.)
Mivel nem szeretik, ha felborul a harmónia, a csillagjegy szülöttei a lehető legritkábban mozdítják el a bútorokat a helyükről porszívózás és felmosás közben. Legalább havonta egyszer takarítsanak úgy, hogy nem hagyják ki ezt a lépést sem, ki tudja, mekkora porcica gyűlt össze a kanapé alatt?! Lehet, hogy kicsit kaotikusnak tűnik a lakás takarítás alatt, ám gondoljanak arra, hogy ez az út egy sokkal tisztább otthonhoz vezet.

Skorpió (október 24. – november 22.)
A Skorpiók hajlamosak elfeledkezni arról, hogy az ágy matracát is át kell takarítani időnként, hiszen a hajszálak és poratkák akár allergiát is okozhatnak. Forgassák át a matracukat, szórjanak egy kis szódabikarbónát a matrac felületére, hagyják hatni egy-két órán át, majd porszívózzák le, így semlegesíthetik az esetleges szagokat is.

Nyilas (november 23. – december 21.)
A Nyilasok folyton úton vannak, így valószínűleg nem sok figyelmet szentelnek annak, milyen állapotban van a zuhanyfüggöny. Hogy megelőzzék a penész és vízkő kialakulását, tegyék be a mosógépbe a zuhanyfüggönyt néhány törölközővel, adjon a mosószerhez fél csésze szódabikarbónát is, az öblítést pedig ecettel végezze el, így olyan lesz a zuhanyfüggönye, mint újkorában.

Bak (december 22. – január 20.)
Mivel a Bakok két lábbal a földön járnak, hajlamosak figyelmen hagyni a magasban lévő dolgokat, így a lámpákat például. Mielőtt leszerelnék a búrákat, tegyenek a földre egy nagy törölközőt vagy párnahuzatot, mert garantáltan hullik majd a por a rég tisztított lámpatestekről.

Vízöntő (január 21. – február 19.)
A csillagjegy szülöttei utálják az unalmas dolgokat, így hajlamosak elnagyolni a takarítást is. A szellőző ventillátorok fedelének és lapátjainak tisztítása biztosan nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaik közé, szerencsére ezt nem is kell minden héten megtenni. Ám havonta egyszer azért szenteljenek figyelmet ezeknek az apróságoknak is.

Halak (február 20. – március 20.)
Az álmodozó természetű Halak egyszerűen nem látja, hogy milyen állapotban vannak a mindennapi használati tárgyai, ő a sokkal nagyobb összefüggésekre koncentrál. Ám még a csillagjegy szülötteinek is vissza kell térniük a Földre időnként, hogy fertőtlenítsék a fogkeféiket: áztassák szájvízbe 10-15 percre, majd öblítsék le őket. Ez az idő pedig pont elég lesz ahhoz, hogy megtisztítsák a hajkeféjüket a kihullott hajszálaktól.

 

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash