Januári horoszkóp – 2020

2020. január 01.
Egy gyakorlat központú év kezdődik. De melyik csillagjegyet hogyan érinti ez januárban?

KOS

Azonnal belevágsz a dolgok közepébe. Ki sem pihened az újévbe lépés fáradalmait, máris a tettek mezejére lépsz. Hivatásodra koncentrálsz. Nem lehetetlen, hogy vezető pozícióba kerülsz. Az év első napjai beharangozzák a hátralévő hónapok eseményeit. Elsősorban egzisztencia építés területén várható a legtöbb pozitív esemény. Érzelmi területeken sem lesz okod panaszra.

BIKA

Az új esztendő nem spórol az új kihívásokkal. A Nap most éppen a Bak jegyében halad. Ez számodra jót jelent, hiszen te is hasonló, földies elemű jegyben születtél. Elsősorban az igazság, tisztesség kérdéseit tartod szem előtt. Szívesen segítesz másokon. Néhány esetben még anyagilag is támogatod a rászorulókat. Egy munkahelyi románc felmelegítheti a várhatóan hideg napokat.

IKREK

Az új évet nem tudod száz százalékig tiszta lappal kezdeni. Néhány elvarratlan szálat húzol magaddal az elmúlt esztendőből. Elsősorban családoddal kellene megtalálni a közös hangot. Fontos, hogy őszinte legyél velük. Várhatóan egy titok is napfényre kerül. Az év kezdete már jelzi számodra is, hogy idén kizárólag kemény munkával tudsz eredményt felmutatni.

RÁK

Most már a naptár is mutatja, hogy elkezdődött valami új. Fontos, hogy bízz magadban. Hidd el, hogy az elmúlt évek erőfeszítési most beértek. Amennyiben emberekkel dolgozol, a helyes kommunikáció egyre többet és többet hoz a konyhára. Partnereddel, házastársaddal kapcsolatban egyre inkább azt érzed, hogy soha nem szeretnéd őt elengedni. Ő a másik feled.

OROSZLÁN

Nagyon jól kezdődik az év. Magabiztosan, határozottan haladsz az utadon. A céltudatos Bak jegyében halad a Nap, de mellette még négy másik égitest is itt fejti ki hatását. Elsősorban a munka területén jeleskedsz. Legyél önálló, vagy beosztott, teljesen mindegy. Mindent örömmel, pozitívan végzel. A Vízöntő jegyében járó Vénusz pedig fantasztikusan vonzóvá tesz.

SZŰZ

Lehet, hogy éppen az új év első napja hoz valakit az utadba? Egyáltalán nem elképzelhetetlen egy ilyen forgatókönyv, ha szingli vagy. Szokásos szerénységed egy kissé elfelejted, és nyitott leszel. A Hold a romantikus Halak jegyében indítja az új évet. Ki tudna ellenállni ilyenkor egy érzelmes, hangulatos kihívásnak? Elképzelhető, hogy váratlanul egy külföldi utazáshoz is kedvet kapsz.

MÉRLEG

Uralkodó bolygód, a Vénusz vonzóvá tesz. Éppen a szerelem területén halad, ami számodra nagyon kedvező. Aki a te Zodiákus jegyedben született, nagyra értékeli a szépséget, harmóniát, művészeteket és a szerelmet. A felsoroltak egyikében sem lesz hiányod az éve elején. Vonzerőd fokozódik, ezzel együtt hangulatod is egészségesen vidám lesz.

SKORPIÓ

A barátaid most egy nagyon vidám, humoros oldaladat ismerik meg. Az év első heteiben bővítheted ismeretségi körödet. Érdemes mindenkivel figyelmesen beszélgetni, mert sokan a későbbiek során is melletted maradnak. A Skorpió híres arról, hogy becserkészi azt, akire szüksége van. Most kissé fordul a kocka. Egy romantikus hangulat, kapcsolat téged szédíthet el.

NYILAS

Könnyen lehet, hogy az új év első hetére nyílik ki a szemed és megtapasztalod, hogy valójában mennyibe is kerültek az ünnepek. Persze csak egy, két napig okoz a felfedezés fejtörést. Egy új kihívás újabb cél felé irányít. Optimizmusod töretlen. A szerencse bolygója a Jupiter már elhagyta a születési jegyedet, de továbbra is a pártodat fogja. Külön munkát vállalsz, amit még élvezel is.

BAK

Most egy ideig te leszel a nagy gyűjtögető. Összesen öt égitest halad a születési jegyedben. Ebből kettő a sors irányítója, egy pedig a nagy átalakító. Számodra azt mutatja, hogy elérkezett a te időd. Dobd félre minden fenntartásodat! A Bak soha nem tud tánclépésben haladni, de ami utat megtesz az mindig biztos és egyenesen a célhoz vezet. A cél pedig nem más, mint önmagad megvalósítása.

VÍZÖNTŐ

Legszerencsésebben akkor kezdheted az évet, ha félre teszed minden berögzült gondolatodat, szokásodat és elfogadod a változást. A születési jegyedben járó Vénusz sokat segít, hiszen fantasztikusan egyedi vonzerővel ruház fel. Ne törődj semmivel! Élvezd, hogy megakad rajtad mások szeme. Anyagilag meglehetősen változatos ez a hónap. Néha hullámvasúton érzed magad.

HALAK

Amennyiben az évet nem kell azonnal munkával kezdened, álmodozással töltöd a napjaidat. Lehet, hogy kreatív tevékenységben is örömödet leled. Néhány nap szükséges, hogy felvedd az új év fonalát. Ami már most biztató és egyben biztos is, hogy romantikus történésekben gazdag esztendő vár. Szükséged lesz megértésre. Közben pedig a humor is társadul szegődik.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images