Elárulják a csillagok, mit tanulhatunk ezekből a nehéz időkből?

2020. március 31.
Vajon lehetett látni a csillagállásokból, hogy milyen nehéz időszak előtt állunk? Segíteni tudnak abban, hogyan vészeljük át? A Marie Claire asztrológusát, Molnár Évát kértük meg, hogy keressen számunkra és a csillagjegyek számára válaszokat.

Az asztrológia tapasztalati tudomány. Több mint 6000 éve foglalkoztatja a hozzáértőket és az embereket, úgy általában. A tapasztalat és a belőle fakadó tudás azt mutatja, hogy nagy volumenű változásokat mindig az úgynevezett lassú bolygók haladása, illetve egymáshoz való kapcsolódása hoz. A jelenlegi, mindannyiunk életében nehézséget okozó helyzet nem most, hanem még az előző évben körvonalazódott. Két, alapvetően jóindulatú égitest, a Jupiter és a Neptunusz alkotott egymással nehéz fényszöget, ráadásul szinte az egész naptári évben. Asztrológiaprofesszorom kutatása szerint ilyen helyzet több száz évvel ezelőtt fordult elő utoljára. Akkor mindössze egy hétig tartott.

A két égitest hosszú ideig tartó negatív kapcsolata világjárványt hozott. Ami van, arról már tudunk, és naponta meg is éljük. Ami pedig várható, arra az asztrológusnak lehet némi rálátása. A közösség, az egymás iránti felelősség vállalása mellett mindenkit legjobban a saját sorsának alakulása érdekel.

Mit tanulhatok abból, ha most korlátozva kell élnem? Milyen fejlődést hoz az életembe ez az emberi jellemet próbára tevő helyzet?

Ami biztos és egyben biztató is, hogy a fent említett két égitest idén már nem zár egymással nehéz fényszöget.

KOS

Egy kissé aggódsz a hivatásod miatt, de ez csak néhány napig tart. Egyik legelőnyösebb tulajdonságod, a tettrekészség arra ösztönöz, hogy új utakon haladj, és fogadd el a kínálkozó lehetőségeket. Bármilyen furcsa is, egy mozgékony Kos képes arra, hogy visszafogott körülmények között is megtalálja a boldogulás útját. A legfontosabb, hogy egy új erényt fejlessz ki magadban. Ez pedig a türelem.

BIKA

Az egyik kedvenc időtöltésed a pihenés. Erre mostanában bőven van lehetőséged. A passzivitás azonban csak látszólagos. A felszín alatt, ha lassan is, de forognak a gondolatok kerekei. Te már a jövőre koncentrálsz. Elsősorban becsüld meg azokat a társakat, akik a nehéz időben is melletted állnak. Velük majd akkor is fontos lesz a kapcsolat, amikor újra a cselekvés kerül a középpontba.

IKREK

Jelenleg nagyon elhagyatottnak, kirekesztettnek érzed magad. A társas élet most nem működik. A szűkösnek tűnő lehetőségek pedig rontják a hangulatodat. Biztatlak, hogy tekints erre az időszakra úgy, mint egy nagyon jó lehetőség előszobájára. Viszonylag hamar új gondolatok és lehetőségek kerülnek az utadba. Addig azonban érdemes lenne egy kicsit megtanulni, hogy mennyire jó a csend.

RÁK 

Te igazán első kézből tudod, milyen, amikor hallgatsz az intuíciódra. Ez az év az asztrológia besorolása szerint a Hold éve. Te pedig a Hold gyermeke vagy. Tudom, hogy szívesen vagy védekező állásban, de azt hidd el, hogy amit szeretnél, és azt nagyon, és szívből szeretnéd, az ebben az évben is megvalósul. Lehet, hogy most még nem így látod. Ezért magadra húzod a páncélodat.

OROSZLÁN

Előtted is tornyosul egy feladat. El kell fogadnod, hogy nem te vagy a legfontosabb. Ellenben egy segítőkész, kreatív lány vagy. A legtöbb égitest most és az elkövetkező időszakban is azt mutatja számodra, hogy szükség van rád. Lehet hogy nem a legcsillogóbb területen, de azt ugye tudod, hogy a háttérben is lehet nagyot alkotni. Egy időre engedd el a stresszt, amit az alá- és fölérendeltség okozhat.

SZŰZ

A szokásos visszafogottságod már hosszabb ideje a múlté. Ez a nehezebb időszak rávilágít arra a tulajdonságodra, hogy képes vagy félretenni az aprólékosságot, és képes vagy magasabb szintről nézni a világra. Ez fontos lépés lesz a teljes életed szempontjából. Intelligenciádat elsősorban új dolgok bevezetésére és mások helyzetének könnyítésére használod.

MÉRLEG

Számodra egyetlen szót elég lenne írni: munka. Most és az elkövetkező időszakban is elsősorban erre lesz szükséged. Szerencsésnek mondhatod magad, mivel rugalmasan alkalmazkodsz minden helyzethez. Bármiből képes leszel kihozni a legjobbat. Lehet, hogy alternatív megoldásokhoz folyamodsz, de az biztos, rajtad lesz a világ szeme. Kisebb, nagyobb közösség ismeri el az érdemeidet.

SKORPIÓ

Minden, ami a kommunikációval van összefüggésben, most az erősségednek számít. Alapvetően olyan természetű vagy, aki soha nem enged ki semmit a hatóköréből, amíg nem végzett vele. Sok esetben még utána sem. Most minden korábbi kapcsolatod jól jön. Előnyösen hasznosítod azt a tudást is, aminek már a birtokában vagy. Hamarosan pedig újabb és újabb területeket fedezel fel.

NYILAS

Álmok és célok foglalkoztatnak. A napi helyzet pont abban korlátoz, ami a lételemed, azaz a mozgás. Mit tehetsz? Használd a fantáziádat. Ne szakadj el teljesen a valóságtól, de ha a lehetőségeket és a tehetségedet megfelelő arányban tudod szintetizálni, hamarosan kinyílik előtted egy új kapu. Sokat gondolsz a pénzre. A lassú égitestek számodra anyagi területen is hoznak változást.

BAK

Számodra fontos időszakban járunk. Talán te vagy az, akinél egyértelműen jelentkezik a változás. Pontosabban az, hogy a továbbiakban minden egészen más lesz. Uralkodó bolygód, a Szaturnusz Zodiákus jegyet vált. A Bakból a Vízöntőbe lép. Egy szigorú jegyből, ahol alaposan megkeményített, átmegy egy csodás, pozitív helyzetbe. Hagyomány vagy újítás? Az utóbbi lesz számodra a jövő.

VÍZÖNTŐ

Most még az otthon négy fala, de néhány napon belül ismét a kreativitás és a közösség iránti elkötelezettség lesz a területed. A Szaturnusz megérkezése a születési jegyedbe egy kissé felforgatja hétköznapjaidat, de te a kor embere vagy. Mindig megtalálod azt az utat, ami sokkal előrébb visz, mint másokat. Persze te nem vagy versengő típus. Amit tudsz vagy adsz, azt most is másokért teszed.

HALAK

A legfőbb jó megtestesítője lehetsz. A benned mindig is jelen lévő szeretet mostanában nem csak neked ad pluszt. Jót teszel vele a barátaidnak, de azoknak is, akikkel csak felszínes a kapcsolatod. Számodra pedig pont az adja a többletet és növeli az önbizalmadat, hogy érzed mások háláját. Összességében tehát a rendkívüli helyzetben alaptulajdonságaid hozzák el neked a nyugodt jövőt.

Szerző: Molnár Éva asztrológus

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!