Ezek a sztárok milliókat adományoznak a koronavírus idején

2020. március 26.
Egyre több sztár próbál jó példát mutatni: adományokkal segítik azokat az embereket, akiknek életét leginkább sújtja a most már világméretű koronavírus-járvány.

A koronavírus-járvány miatt világszerte emberek millióinak kell bezárkóznia otthonába, ez pedig azt jelenti, hogy a vírus nemcsak az egészségüket, de a megélhetésüket is veszélyezteti. Egyre több sztár ismeri fel ezt a problémát, és kezd el adakozni a rászorulóknak.

Blake Lively és Ryan Reynolds

A házaspár néhány napja egymillió dollárt adományozott a Feeding America és a Kanadai Élelmiszerbank számára. A két szervezet a hozzájuk befolyt pénzt olyan alacsony jövedelmű családokra fordítja, akik leginkább megszenvedik a járványt.

 

View this post on Instagram

 

I think we can all agree, Covid-19 is an asshole. If you’re able to help, visit, @feedingamerica and @foodbankscanada

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on Mar 16, 2020 at 4:14pm PDT

„Abban, gondolom, mindannyian egyetértünk, hogy a Covid-19 egy szemétláda” – írta Ryan Reynolds a közösségi oldalán, mielőtt az adomány elosztásáról nyilatkozott. Felesége a saját Instagramján külön is bejelentette az adományukat, és arra buzdított másokat, hogy aki megteheti, kövesse példájukat, és segítsen azoknak, akik a leginkább rászorulnak.

Justin Timberlake

Justin Timberlake Twitteren jelentette be, hogy a Mid-South Food Bank számára ajánlott fel adományt – ez a memphisi jótékonysági szervezet egyébként a Feeding America része. „Nehéz időket élünk, de együtt kell működnünk. Kezdd kicsiben, támogasd a saját közösségedet azzal, hogy segíted a rászorulókat ételhez jutni” – írta Timberlake.

Ezt olvastad már?

Rihanna

Rihanna saját alapítványán, a Clara Lionel Foundationön keresztül összesen 5 millió dollárt adományozott több különböző segélyszervezetnek. A pénzt a Direct Relief, a Partners In Health, a Feeding America, a Nemzetközi Menekülügyi Bizottság és a WHO koronavírus segélyalapja között osztotta el annak érdekében, hogy a szervezetek az időseknek, a leginkább veszélyeztetett városoknak és közösségeknek ételt, maszkokat, fertőtlenítőszereket, a kórházi alkalmazottaknak pedig védőfelszereléseket biztosítsanak.

Lady Gaga

Lady Gaga március 16-án jelentette be, hogy sikeres sminkmárkájának, a Haus Laboratories bevételének 20 százalékát a Los Angeles-i és New York-i ételbankoknak ajánlja fel, ezzel segítve a nélkülöző családokon és gyerekeken.

 

View this post on Instagram

 

To Our HAUS, In the midst of COVID-19, it can be easy to feel powerless. We’ve been thinking a lot about our community and responsibilities in this time of uncertainty. Social distancing is one of the most important things we can do to control the spread of this virus and we encourage our community from across the world to participate if you can. As another way to take action, HAUS will be giving back to our Los Angeles & New York City communities by donating 20% of our profits from last week’s sales on Hauslabs.com to local food banks (@lafoodbank & @foodbank4nyc) in order to get food to those affected by the closing of schools and other places that offer this critical resource. Stay safe and strong for yourself and others. Sending love from our HAUS to yours 🖤

A post shared by HAUS LABORATORIES (@hauslabs) on Mar 16, 2020 at 3:15pm PDT

Angelina Jolie

A színésznőről eddig is tudni lehetett, hogy elkötelezett humanitárius, szinte vártuk is már, hogy mikor teszi meg ő is a felajánlást. Jolie nem késlekedett sokat, a minap 1 millió dollárt adományozott a No Kid Hungry nevű szervezetnek. „Ezekben a hetekben az iskolabezárások miatt világszerte több mint egymilliárd gyereknek kell otthon maradnia. Nagyon sok gyerek csak az iskolában tud meleg ételhez jutni, csak Amerikában 22 millió olyan gyermek él, aki élelmiszer segélyezésre szorul. A No Kid Hungry komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb rászoruló gyermeken segíteni tudjon” – olvasható Jolie közelményében.

Olvass tovább!

 

Fotó: Getty Images

Forrás: marieclaire.com.au