György herceg és testvérei cuki videóban üzentek az egészségügyi dolgozóknak

2020. március 27.
Katalin és Vilmos gyermekei is lelkesen megtapsolták a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozó egészségügyi dolgozókat.

Nagy-Britanniában már 11 658 koronavírusos beteget regisztráltak a hatóságok, a hivatalos adatok szerint pedig a szigetországban összesen 578 halottja van a járványnak. A rengeteg beteg miatt a brit egészségügyi dolgozókra is elképesztő nyomás nehezedik.

Ezt olvastad már?

Az egészségügyisek tiszteletére Vilmos herceg és Katalin hercegné egy igazán cuki videót töltött fel Instagram-oldalukra, ami tegnap este óta gyakorlatilag fel is robbantotta a netet. A felvételen a hercegi pár három gyereke, Charlotte hercegnő, György és Lajos herceg tapsolja meg azokat az egészségügyi dolgozókat, akik fáradhatatlan küzdelmet folytatnak a koronavírus-járvány ellen.

De nem a gyerekek voltak az egyetlenek a brit királyi családból, akik tegnap tapssal fejezték ki az elismerésüket. A néhány napja koronavírussal diagnosztizált Károly hercegről és feleségéről, Kamilláról is készült egy hasonló videó, amit a Clarence-ház Instagram-sztorijában osztottak meg.

karoly-herceg

Itthon is tapsolnak

A világszerte terjedő mozgalomhoz csatlakozva Magyarországon is egyre többen állnak ki este 8-kor az erkélyre, ablakba, hogy tapssal köszönjék meg az egészségügyi dolgozók munkáját. Számos csoport is alakult már a Facebookon, ahol kifejezetten ilyen tapsos videókat és egyéb bátorító üzeneteket posztolnak.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images