Szabadulj meg a túlsúlytól egyszerűen és könnyedén

2018. szeptember 26.
Az Eat Clean – Tiszta Diéta egy komplex fogyókúrás program, amely 5 szakaszból áll. Következzen napjaink egyik legnépszerűbb diétájának titka.

Az Eat Clean – Tiszta Diéta egy komplex fogyókúrás program, amely 5 szakaszból áll.

  1. fázis – időtartama 5 nap

Ezalatt a szervezetből az elraktározott cukor, szénhidrát, és méreganyagok elkezdenek kiürülni és feláll a ketózis állapota. Ez a fázis az anyagcsere felgyorsítására, a méregtelenítésre és a fogyás beindítására szolgál. A méregtelenítés mellett ezekben a napokban a testünk elkezdi a zsírraktárakban felhalmozott zsírt energiává alakítani. Az első fázis célja a ketózis elérése, amely a megemelt tiszta fehérjebevitellel, a fogyasztható zöldségek és az előírt vízmennyiség fogyasztásával történik.

  1. fázis

A kezdő súly és az „álomsúly” közötti különbség mértékének megfelelően ennek a szakasznak a hossza minden esetben egyénfüggő. Ebben a szakaszban zajlik a súlyvesztés legjelentősebb mennyisége. A második szakasz a ketózis fenntartására szolgál és beindul a test zsírégetése.

  1. fázis – időtartama 2 hét

Ebben a szakaszban lassul a fogyás, cél az új testsúly és az új testösszetétel stabilizálása. A harmadik szakaszban elkezdjük célzottan visszavezetni a táplálkozásunkba az egyszerű szénhidrátokat is.

  1. fázis – időtartama 2 hét

Ebben a szakaszban folytatjuk a szénhidrátok visszaépítését a táplálkozásba és a jojo-hatás elkerülése érdekében folytatjuk az elért testsúly stabilizálását.

  1. fázis

A személyre szabott életmód- és étkezési tanácsadást követően a már megváltozott, egészséges életmódunk elstartol. Az Eat Clean Diéta program végére hozzászokunk a rendszeres, napi többszöri táplálkozáshoz, egészséges élelmiszerek fogyasztásához, és tulajdonképpen észrevétlenül úgy váltunk életmódot, hogy szinte észre sem vesszük, hogy fogyókúráztunk. Nincs hiányérzet az édességek, desszertek után.

Az Eat Clean Diet olyan komplex program, amely kortól, nemtől függetlenül segít megszabadulni a felesleges kilóktól és a fogyás után is fenntartja ezt az állapotot. Termékei a diéta befejezését követően is fogyaszthatóak, hiszen amellett, hogy segítik az ideális testsúly megtartását, finomak és egészségesek is.

Napjainkban egyre elterjedtebb az inzulinrezisztencia, melynek egyik tünete a túlzott súlygyarapodás. Az inzulinrezisztencia egy szorosan az életmóddal összefüggő állapot, ezért a terápiájában nagy szerepet kap a megfelelő táplálkozás.

Összegyűjtöttünk 5 tanácsot ahhoz, hogy ha inzulinrezisztenciában szenvedsz és nekivágnál a fogyókúrának, mire kell odafigyelned:

  1. Soha ne kezdj a diétába szakember segítsége nélkül. Minden szervezet más, így mindenkinek más és más étrendre van szüksége. Vedd fel a kapcsolatot a szakemberrel, akihez az eredményeidet is vidd magaddal a konzultációra. Ezek segítségével közösen tudjátok meghatározni a diétás étrendedet és az abba bekerülő ételeket.
  2. Ne csalj! Ha már elkészült a számodra legmegfelelőbb étrend, akkor azt szigorúan tartsd is be. Nemcsak a megfelelő vércukorszint miatt, hanem azért is, hogy a súlyfeleslegtől minél hamarabb megszabadulhass.
  3. Készülj előre! A hétvégén szánj rá egy órát és állítsd össze a következő egy hét ételeit. Fontos a tervezés, mert így biztosan nem lesz olyan helyzet, amikor az étkezéskor nincs mihez nyúlnod.
  4. A napi 5 vagy 6 étkezés a diéta alapja. Ne hagyd ki egyiket sem, mert azonnal felborul a napirended és a vércukorszinted, ezáltal éhes leszel és máris jön a csalás.
  5. Fokozatosan tedd életed részévé a mozgást. Nemcsak a túlsúlyod megy le hamarabb, hanem sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben. Már napi fél óra erőltetettebb séta is mozgásnak számít, kezdd ezzel az átállást.