Ezeket a gyümölcsöket kerüld, ha fogyni szeretnél

2018. szeptember 24.
Könnyen azt hihetjük, a gyümölcs fogyókúra alatt is minden mennyiségben fogyasztható, de van néhány hízlaló finomság, amit érdemes elkerülni ha diétázunk.

Aszalt gyümölcsök

Sajnos az aszalt gyümölcsök (bármennyire egészséges csemegének tűnnek az olajos magvakkal keverve) rengeteg kalóriát és cukrot tartalmaznak és egyáltalán nem annyira egészségesek, mint lédús társaik. Persze néhány szem aszalt barack vagy szilva jobb megoldásnak tűnik az édesség utáni vágy csillapítására, mint egy tábla csoki, de azért diéta során próbáljuk kerülni ezeket a termékeket.

Smoothie-k

Vannak ugyan remek fogyókúrába is illeszthető smoothie-k, de válogassuk meg óvatosan, miből is készül gyümölcsös italunk. A boltokban kapható, előre elkészített verziókban rengeteg lehet a cukor, olyannyira, hogy akár napi 1-2 üveg elfogyasztása is szabotálhatja a diétánkat.

Banán

Ugyan rengeteg benne a jótékony vitamin, a banán cukortartalma igen magas. Egy nagyobb, érett banánban 120 kalória és 17 gramm cukor található, szóval váltsunk inkább almára, ha szigorú fogyókúrát követünk.

Mangó

Nálunk is egyre népszerűbb ez az édes déligyümölcs, de sajnos fogyáshoz nem éppen ideális társ. A mangónak igen magas a cukortartalma, ezért ha fogyasztunk is belőle diétánk alatt, mindenképpen mértékkel tegyük.

 

Fotók: Unsplash.com