„Számomra a futás a legjobb gyógyszer” – Gregori Dóra, modell

2019. március 11. |

A futás világszerte milliók kedvenc mozgásformája, nem véletlenül. Gregori Dóra, egykori szépségkirálynő szintén erre a mozgásformára esküszik, és azt is elárulja nekünk, miért.

Várandósan is csúcsformában

Az egykori szépségkirálynő, modell ma már futónagykövet életében nem új a futás. „Úgy hét éve fontos része az életemnek a futás. Már a gyerekeim születése előtt nagyon jól esett az 5-6 kilométeres kocogás, ám amikor édesanya lettem, a kismama-depresszió leküzdésében is rengeteget segített. Ezek után váltam megszállottá, hogy bebizonyosodott: számomra a futás a legjobb gyógyszer – meséli Dóra.

Futógépről a szabadba, szabadból a futógépre

Először azzal a céllal kezdett el komolyabban, otthon, gépen futni, hogy szülés után ismét formába lendüljön. „Ez azért volt optimális, mert voltaképpen ki sem kellett lépnem az ajtón, edzés közben is a pici közelében lehettem. Aztán, nem sokkal később, a szabadban történő futás is a szenvedélyemmé vált. A testem-lelkem egyre több kilométert igényelt, és nagy örömömre pár éve eljutottam a félmaratonig, ami nekem épp megfelelő táv a teljes feltöltődéshez. A harmadik kislányom születése után ismét az otthoni futás került előtérbe.”

Ennek oka, mondja a modell, hogy több gyerek mellett, főleg, ha az egyikük még csecsemő, hiába tervez előre az ember, bármelyik pillanatban borulhat a napirend. „Egy nyűgösebb éjszaka, egy oviból óhatatlanul is hazahozott vírus egyből felülírja az elkövetkező nap, napok programját. Ilyenkor folyamatosan készenlétben állok, gyakorlatilag a nap 24 órájában, és sem az időmbe, sem az energiámba nem fér bele, hogy „elszaladjak” futni. Amúgy is nehéz 3 kislány mellett megoldani, hogy hetente többször kedvemre sportolhassak. Pont ezt szeretem az OTO Antelope futópadban, hogy nem kell rákészülni. Amikor ideálisak a körülmények, egyszerűen csak kinyitom, ráállok és hegymenetben taposok, ameddig jól esik.”

Dóra azt mondja, a futópad másik nagy előnye, hogy időjárástól függetlenül használhatja, így az utóbbi hónapokban sem a hideg, sem a hó, eső vagy sár nem állhatta az útját. „Tavasszal pedig, amikor a napsugarak kicsalogatnak bennünket a kertbe, az Antelopot is kitolom a teraszra, és amíg a pici alszik a friss levegőn, a nagyok pedig elmélyülten homokoznak, én lefutok pár kilométert. Azt hiszem, nincs is ennél ideálisabb sportolási lehetőség kismamák számára.”

Az egykori szépségkirálynő hozzáteszi, úszni is szeret, de gyerekek mellett eljutni a medencéig lehetetlen vállalkozás. „A futópad viszont mindig kéznél van, ráadásul a nagylányok is imádnak az Antelope-on téblábolni. Igaz, éppen ezért egyelőre összecsukott állapotban tárolom, de ahogy belenőnek, kipróbálhatják. Hátha ők is rákapnak a futásra.” – árulja el Dóri, aki, mióta futónagykövet lett, motiváció gyanánt kéthetente részt vesz úgynevezett közösségi futásokon is. „Több mint két éve kezdtük el a partnereimmel szervezni a városi közösségi futóklubot.” – meséli.

A futás szabadsága a lakásban

„Nagy örömömre egyre többen csatlakoznak, megesik, hogy egy-egy ilyen alkalommal már csaknem százan futunk együtt. Jó érzés, hogy egyre többen választják testi-lelki feltöltődés gyanánt ezt a könnyen elérhető, remek sportot. És ha a lakásban még egy OTO Antelope-nak is tudnak helyet szorítani – ami igazán nem nagy kihívás, hiszen összecsukott állapotban egy alig 50×50 cm-es területet foglal el – , akkor az év 365 napján hódolhatnak a szenvedélyüknek. Nem számít az időjárás, és az sem, ha közben egy kisbabával gyarapodik a család.”

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera