„Számomra a futás a legjobb gyógyszer” – Gregori Dóra, modell

2019. március 11.
A futás világszerte milliók kedvenc mozgásformája, nem véletlenül. Gregori Dóra, egykori szépségkirálynő szintén erre a mozgásformára esküszik, és azt is elárulja nekünk, miért.

Várandósan is csúcsformában

Az egykori szépségkirálynő, modell ma már futónagykövet életében nem új a futás. „Úgy hét éve fontos része az életemnek a futás. Már a gyerekeim születése előtt nagyon jól esett az 5-6 kilométeres kocogás, ám amikor édesanya lettem, a kismama-depresszió leküzdésében is rengeteget segített. Ezek után váltam megszállottá, hogy bebizonyosodott: számomra a futás a legjobb gyógyszer – meséli Dóra.

Futógépről a szabadba, szabadból a futógépre

Először azzal a céllal kezdett el komolyabban, otthon, gépen futni, hogy szülés után ismét formába lendüljön. „Ez azért volt optimális, mert voltaképpen ki sem kellett lépnem az ajtón, edzés közben is a pici közelében lehettem. Aztán, nem sokkal később, a szabadban történő futás is a szenvedélyemmé vált. A testem-lelkem egyre több kilométert igényelt, és nagy örömömre pár éve eljutottam a félmaratonig, ami nekem épp megfelelő táv a teljes feltöltődéshez. A harmadik kislányom születése után ismét az otthoni futás került előtérbe.”

Ennek oka, mondja a modell, hogy több gyerek mellett, főleg, ha az egyikük még csecsemő, hiába tervez előre az ember, bármelyik pillanatban borulhat a napirend. „Egy nyűgösebb éjszaka, egy oviból óhatatlanul is hazahozott vírus egyből felülírja az elkövetkező nap, napok programját. Ilyenkor folyamatosan készenlétben állok, gyakorlatilag a nap 24 órájában, és sem az időmbe, sem az energiámba nem fér bele, hogy „elszaladjak” futni. Amúgy is nehéz 3 kislány mellett megoldani, hogy hetente többször kedvemre sportolhassak. Pont ezt szeretem az OTO Antelope futópadban, hogy nem kell rákészülni. Amikor ideálisak a körülmények, egyszerűen csak kinyitom, ráállok és hegymenetben taposok, ameddig jól esik.”

Dóra azt mondja, a futópad másik nagy előnye, hogy időjárástól függetlenül használhatja, így az utóbbi hónapokban sem a hideg, sem a hó, eső vagy sár nem állhatta az útját. „Tavasszal pedig, amikor a napsugarak kicsalogatnak bennünket a kertbe, az Antelopot is kitolom a teraszra, és amíg a pici alszik a friss levegőn, a nagyok pedig elmélyülten homokoznak, én lefutok pár kilométert. Azt hiszem, nincs is ennél ideálisabb sportolási lehetőség kismamák számára.”

Az egykori szépségkirálynő hozzáteszi, úszni is szeret, de gyerekek mellett eljutni a medencéig lehetetlen vállalkozás. „A futópad viszont mindig kéznél van, ráadásul a nagylányok is imádnak az Antelope-on téblábolni. Igaz, éppen ezért egyelőre összecsukott állapotban tárolom, de ahogy belenőnek, kipróbálhatják. Hátha ők is rákapnak a futásra.” – árulja el Dóri, aki, mióta futónagykövet lett, motiváció gyanánt kéthetente részt vesz úgynevezett közösségi futásokon is. „Több mint két éve kezdtük el a partnereimmel szervezni a városi közösségi futóklubot.” – meséli.

A futás szabadsága a lakásban

„Nagy örömömre egyre többen csatlakoznak, megesik, hogy egy-egy ilyen alkalommal már csaknem százan futunk együtt. Jó érzés, hogy egyre többen választják testi-lelki feltöltődés gyanánt ezt a könnyen elérhető, remek sportot. És ha a lakásban még egy OTO Antelope-nak is tudnak helyet szorítani – ami igazán nem nagy kihívás, hiszen összecsukott állapotban egy alig 50×50 cm-es területet foglal el – , akkor az év 365 napján hódolhatnak a szenvedélyüknek. Nem számít az időjárás, és az sem, ha közben egy kisbabával gyarapodik a család.”

Promóció