Tiszta kacsók, rendes lány

2019. május 02.
A kezünk akár egyetlen szál cigarettától is füstszagú lehet, ráadásul elég nehéz megszabadulni ettől a kellemetlenségtől. A helyzet azonban nem reménytelen: következzen néhány variáció friss és üde kézfejekre.

Antibakteriális kézfertőtlenítő

Azon túl, hogy ádáz ellenségei a baciknak, az antibakteriális kézfertőtlenítők illatban is erősek. A női alapfelszerelés kötelező kelléke: csak előkapod a villamoson vagy a metrón, bedörzsölöd vele a kezed, és már roboghatsz is tovább.

Citrom

Ha házipraktika, akkor citrom – örökös jolly joker a tisztasági felsorolásokban. Egyfelől nagyon jól semlegesíti a szagokat, másfelől a fránya sárga foltokat is eltünteti az ujjakról és a körmökről. Vágj ketté egy citromot, nyomd ki a levét, majd nyomd bele a gyümölcsbe az ujjaidat, kicsit szorítsd rájuk a gyümölcsöt, és dörzsöld néhány percig!

Kávézacc

A szagtalanítás másik házibajnoka a kávézacc. Helyezz bele egy keveset egy kis tasakba, majd mindaddig dörzsöld vele az ujjaidat, amíg a nem kívánt szag tovatűnik! Kicsit off topic: a módszer hagyma- és a fokhagymaszag esetén is tökéletes.

Ecet

Az egyik leghatékonyabb természetes fertőtlenítő minden baktériumot elintéz, miközben a velük járó kellemetlen szagokat is eltünteti. Előfordulhat, hogy nem bírod erős, savanyú illatát: ilyenkor tegyél egy kis tálba kevés ecetet, spriccelj bele illóolajokat egy narancs héjából, de mehet bele pár csepp narancslé is. Az immár illatos kencével pedig dörzsöld be a kezed, hogy eltűnjön a cigiszag.

Füstmentes alternatívák

A technológia és a tudomány fejlődésének köszönhetően ma már léteznek olyan füstmentes dohányzási alternatívák, melyek égés és füst nélkül biztosítják a nikotint a felnőtt dohányzók számára. Miközben egyértelmű, hogy a leszokásnál nincs jobb megoldás azok számára akik csökkenteni akarják a dohányzás ártalmait, az eddig lefolytatott kutatások eredményei egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a világ számos pontján már elérhető füstmentes technológiák lényegesen kevesebb káros és potenciálisan káros anyagot tartalmaznak mint a cigarettafüst. Amellett, hogy az égés kiküszöbölésének köszönhetően ezek a technológiák kevesebb káros anyagot szabadítanak fel mint ami a cigarettafüstben található, használóiknak és a környezetükben tartózkodóknak sem kell a füst kellemetlen hatásaitól szenvedniük. Mindazonáltal a füstmentes alternatívák sem kockázatmentesek, hiszen például ezek által is nikotin jut a szervezetbe, amely erős függőséget okozó anyag. A dohányzás és a nikotin ártalmai kiküszöbölését kizárólag a dohány- és nikotintartalmú termékek – akár passzív – fogyasztásának abbahagyása biztosíthatja.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából, reklámnak nem minősülő tájékoztatásként készült a Philip Morris Magyarország Kft. hozzájárulásával.