Így vértezd fel magad a hányinger ellen egy hosszabb úton! (x)

2019. augusztus 19. |

Szédülés, émelygés, hányinger és hányás - ismerős mumusok az autóutak előtt. Amellett, hogy kifejezetten elesetté teszi az érintetteket, a nyári autóutakat is megkeserítheti. Nézzük, mi mindennel tehetünk a tünetek megelőzéséért!

Promóció

Az utazási betegség, vagyis orvosi nevén kinetózis meglepően sok embert érint. Messze nem kényességről van itt szó, hanem olyan komplex tünetegyüttesről, amely minden harmadik embert érint. A látási ingerek és az egyensúlyérzékelés közötti ellentétek idézik elő, ráadásul mindezt földön, vízen és levegőben is.

A tengeribetegség és a légi betegségnél jóval gyakrabban szembesülünk vele autóban, vagy éppen buszon, akár mert mi magunk vagyunk az érintettek, akár pedig, úti társunk, gyermekünk az, aki küzd a kellemetlen tünetekkel. A nyári szezon alatt számos családi kirándulás, autós körút felhőtlennek remélt perceit veszélyeztetheti, ha valamelyik családtagoknál jelentkeznek a szokásos szimptómák, így szédülés, kábultság, rossz közérzet, verejtékezés, súlyosabb esetben pedig öklendezés vagy hányás. Nézzük, mivel is tudjuk a tüneteket csökkenteni, jó esetben pedig meg is előzni, hogy zökkenőmentes, valóban felejthetetlenül jó családi emlékekkel zárjuk az idei nyarat!

Gyógyszeres segítség, precíz megelőzés

Ami a megelőzést illeti, a családi autóutak előtt sokan szeretnének biztosra menni, és egyből a bevált gyógyszerük után nyúlnak a tünetek jelentkezésének esélyét a minimumra csökkentve ezzel. A magyarok családi utazási élményeivel szinte egybeforrt a Daedalon tabletta neve, amely kifejezetten a hányinger és hányás megelőzésére és kezelésére szolgál és amelyet bármely jármű kiváltotta utazási betegséget esetén bevethetünk.

Egy lépéssel a hányinger előtt

Tudjuk, hogy autóban, buszon ülve az agyunk ellentétes információk sokaságát gyűjti be (például a szemünktől, vagy épp a fülben elhelyezkedő egyensúlyi szerveinktől) a testünk a környezetünkben elfoglalt helyzetével. Igyekezzünk csökkenteni ezt a nyomást, és bár a hosszabb autóutakon nagy lehet a kísértés, ne kezdjünk el olvasgatni, telefont nyomogatni a kocsiban.

Fókuszáljunk a környezetre

Élvezzük a tájat, terápiás ereje van ugyanis ilyenkor. Nézzünk ki egy-egy izgalmasabb pontot, hagyjuk, hogy az agy érzékelje, haladunk az adott ponthoz viszonyítva.

Arccal előre!

Ha a családi túrán motorcsónakba, vagy éppen buszra, vonatra is merészkednénk, ügyeljünk arra, hogy menetirány szerint üljünk. A háttal való utazás szinte garantált émelygés az érintetteknek…

Folyadék a négyzeten

Igyekezzünk sok folyadékot, főleg, ez a nyári folyadékpótlás fontossága miatt is alap, de ha bekövetkezik a baj, és nem ússzuk meg a hányást, elsőrendű!

Praktikák

Vannak, akik esküsznek az ásványvizek erejére, ami az émelygés csökkentését illeti, de van, akik a gyömbéres italokra esküsznek. Igyekezzünk kitapasztalni, hogy a mi esetünkben mi válik be, és előre készítsük be a megfelelő italokat.

Megelőzés

Használjunk még az utazás megkezdése előtt olyan készítményt, amivel megelőzhetjük a rosszullétet. A Daedalon® tabletta kifejezetten az utazási betegség enyhítésére és a tünetek kialakulásának megelőzésére szolgál. A jól ismert, tradicionális hányinger és hányáscsillapító gyógyszer bármilyen járművön alkalmazható. A biztonság kedvéért az út során is tartsuk magunknál a Daedalon® tablettát, így elkerülhetjük a legkellemetlenebb tüneteket jelentkezését.

Utazási betegség megelőzésére az első adagot az utazás megkezdése előtt ½ órával kell bevenni.

Bővebb információért kattints a Daedalon oldalára: daedalon.hu

Richter Gedeon Nyrt. 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21. Gyógyszerbiztonsági Osztály: + 36 1 505 70 32, drugsafety@richter.hu

Daedalon® 50mg tabletta, Dimenhidrinát tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. www.daedalon.hu

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A cikk létrejöttét a Richter Gedeon Nyrt., a Daedalon gyártója támogatta.

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera