Kézzel készül a legfinomabb gin

2019. szeptember 09.
A híres skót „whisky szigetről”, Islay szigetéről származik a különleges, kézzel készült dry gin, a Botanist, mely a sziget első és egyetlen dry ginje.

Az autentikus ital, amelyben a virágos és friss jegyek dominálnak 22 gyógynövényt tartalmat, amelyet egytől egyig Islay szigetén kézzel szednek és nagy odafigyeléssel készítik el. Az így kapott kellemes és komplex gin a fenntarthatóság elveit követve készül, a márkának ugyanis különösen fontos, hogy közelebb hozza a természetet az emberekhez, és újra felvegyék a természet ritmusát.

Éppen ezért volt fontos az is, hogy az ezen a nyáron megrendezésre került bartender versenyen a bartenderek megismerkedhessenek a Füvészkertben a Botanistban fellelhető gyógynövényekkel, majd egy izgalmas „idő-kihíváson” vegyenek részt: a Vásárcsarnokban 15 perc állt rendelkezésükre, hogy friss, helyi alapanyagokat szerezzenek. A verseny feladata volt, hogy a friss gyógynövényekből és az általuk beszerzett friss alapanyagokból megalkossák a Botanist Budapest Koktélt, egyesítve a skót gin jellegzetességeit a magyar ízvilággal. A nyertes koktél Metzger Laci (a Workshop bármenedzsere) „Lizzy” nevű koktélja lett. A zsűrit azzal vette le a lábáról, hogy meggyes-mentás ízvilágával a Botanist frissességét és a magyar sütemények ízvilágát egyesítette.

 

Nézd meg a videót is!

Promóció