Kézzel készül a legfinomabb gin

2019. szeptember 09. |

A híres skót „whisky szigetről”, Islay szigetéről származik a különleges, kézzel készült dry gin, a Botanist, mely a sziget első és egyetlen dry ginje.

Az autentikus ital, amelyben a virágos és friss jegyek dominálnak 22 gyógynövényt tartalmat, amelyet egytől egyig Islay szigetén kézzel szednek és nagy odafigyeléssel készítik el. Az így kapott kellemes és komplex gin a fenntarthatóság elveit követve készül, a márkának ugyanis különösen fontos, hogy közelebb hozza a természetet az emberekhez, és újra felvegyék a természet ritmusát.

Éppen ezért volt fontos az is, hogy az ezen a nyáron megrendezésre került bartender versenyen a bartenderek megismerkedhessenek a Füvészkertben a Botanistban fellelhető gyógynövényekkel, majd egy izgalmas „idő-kihíváson” vegyenek részt: a Vásárcsarnokban 15 perc állt rendelkezésükre, hogy friss, helyi alapanyagokat szerezzenek. A verseny feladata volt, hogy a friss gyógynövényekből és az általuk beszerzett friss alapanyagokból megalkossák a Botanist Budapest Koktélt, egyesítve a skót gin jellegzetességeit a magyar ízvilággal. A nyertes koktél Metzger Laci (a Workshop bármenedzsere) „Lizzy” nevű koktélja lett. A zsűrit azzal vette le a lábáról, hogy meggyes-mentás ízvilágával a Botanist frissességét és a magyar sütemények ízvilágát egyesítette.

 

Nézd meg a videót is!

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera