Black Friday ellenpólusa: vasárnap irány a Zöldülők Vására!

2019. november 16.
Milyen a környezetbarát adventi öröknaptár?  Lehet egy karácsonyi lakásdekor nem csak szép, környezetbarát is egyben?  Van olyan “gyorskaja”, ami egészséges és hulladékmentes is? A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka, Ökoanyu szervezésében, az E.ON támogatásával megvalósuló, harmadik Zöldülők Vásárán választ kaphatunk kérdéseinkre. November 17-én 10 órától újabb kiállítókkal, rengeteg inspirációval és szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők a CEU Nádor utca 15. szám alatt található épületében. 

Az egyre több, aggasztó klímaváltozással kapcsolatos hír hallatán egyre többen térnek át, kezdenek bele a környezettudatosabb életmódba. Azonban a pörgős, városi életmódot nehéz összeegyeztetni a zöld háztartással, az ünnepek idején pedig az ajándékozással. A Zöldülők Vására célja, hogy a zöld életmód iránt érdeklődők egy helyen találkozhassanak környezetbarát, hazai termékek gyártóival, forgalmazóival, akiknek feltehetik kérdéseiket, és fizikai valójukban is megismerhetik a termékeiket. A rendezvény fókuszában most is a szemléletformálás, információátadás áll; gyűtjhetünk inspirációt a hétköznapokra, de akár a közelgő ünnepekre is, megvitathatjuk a többi résztvevővel tapasztalatainkat, a Nagy Réka, Ökoanyu által szervezett beszélgetéseken, bemutatókon pedig rengeteg új információval, megoldásfókuszú ötlettel lehetünk gazdagabbak.

“Nagyon fontosnak tartjuk hangsúlyozni, főleg a Black Friday és a karácsony okozta vásárlási láz idején, hogy a Zöldülők Vására nem a fogyasztásra ösztönzésről szól. A kommunikációs csatornáinkon a saját készítésű, élményalapú ajándékok fontosságára is felhívjuk a figyelmet. A vásár ötletgyűjtés szempontjából is jó program lehet, akinek pedig nincs ideje vagy lehetősége a fentebb említett meglepetések elkészítésére, az a kiállítóinknál biztos, hogy talál környezetbarát alternatívát.” – mondta el Szabó Eszter az alapítvány kommunikációs vezetője.


A vásáron 30 kiállító, alábbi kategóriájú termékeit ismerhetik meg a résztvevők:
– Környezetbarát tisztítószerek, kozmetikumok
– Háztartási textíliák (szatyrok, zsákok, vászon zsebkendő, újrahasználható szalvéta és papírtörlő-helyettesítő)
– Mosható pelenkák és popsitörlők, egészségügyi betétek, intim tölcsérek és kiegészítők
– Hulladékmentes életmódhoz szükséges kellékek (fogkefe, kulacs, ételtartók stb.)
– Hulladékból újrahasznosított termékek (például farmer vagy molinó alapanyagból)
– Fából készült kreatív gyerekjátékok
– Környezetbarát gyors ételek, snackek
– Környezetbarát lakásdekorációk
– A témához kapcsolódó programok, mint például az E.ON EnergiaKaland programja, vagy a Felelős Gasztrohős Palánták és PróbatÉtel programja

A kiállítók részletes listáját, bemutatkozóját a Zöldülők Vására hivatalos Facebook eseményében találják az érdeklődők. 

A rendezvény egybeesik az Európai Hulladékcsökkentési Héttel, melynek egyik regisztrált programja a vásár, így fokozattan figyelnek a szervezők arra, hogy az eseményen ne keletkezzen szemét. A kiállítókat arra kérték, hogy ne hozzanak semmilyen szóróanyagot, és a csomagolást minimalizálják, a résztvevőket pedig arra kérik, érkezzenek kulaccsal, saját vászonzsákokkal, szatyrokkal. 

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka, Ökoanyu szeretettel vár minden érdeklődőt a Zöldülők Vásárán, november 17-én, vasárnap 10 órától 18 óráig a CEU Nádor utca 15. szám alatt található épületében! 

Fotó: Unsplash