Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát is a Csíksomlyói Árvácska betlehemes játéka után Budapesten

2019. december 20.
Közeledik a karácsony, és advent utolsó előtti hétvégéjén is élettel telt meg a Városháza park a belváros szívében. Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár ezen a hétvégén is elsősorban a gyerekekre és családokra fókuszált színes programjaival, amelyek egészen december 29-ig várják a kilátogató fővárosi kicsiket és nagyokat.

Vasárnap 16 órától a csíksomlyói Csibész Alapítvány által működtetett gyermekotthon lakóival alapított Csíksomlyói Árvácska együttes mutatta be A bárányok regéje című betlehemes játékát, melyet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is megtekintett.

17 órától pedig, szintén az Csíksomlyói Árvácska együttes közreműködésével gyújtották meg a harmadik gyertyát a főváros legnagyobb adventi koszorúján. A ceremónián Dr. Osztie Zoltán, Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa mondott ünnepi áldást.

De a hétvégi programkavalkád már szombat délelőtt megkezdődött a budapestiek kedvelt helyszínén, a Városháza Parkban rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár harmadik adventi hétvégéjén. 11 órakor a Batyu Színház: Lélekdajkáló című különleges programjával várta a gyermekeket a karácsonyi vásáron, ahol egy nem mindennapi mesével ismerkedhettek meg. Az előadás után karácsonyi kézműves foglalkozásra invitáltuk a kicsiket, amelyen karácsonyi ajándékokat készíthettek filcből és papírból a fűtött hütte egy szegletében. Délután 14:30-tól a park külső területén a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság bemutatóját élvezhette a közönség.

December 14-én délután 17 órától nagybőgővel, akusztikus jazzgitárral, klarinéttal és dobbal szólalt meg a CsótányDzsó alternatív rock’n’roll-ja, majd 19 órától a visszatérő közönség számára már ismert Folk On 45 akusztikus duó saját népdal feldolgozásai mellett néhány igazán izgalmas dallam csendült fel, melyben az igényes mainstream pop-rock zene és a népdalok hangulata keveredett.

Másnap, vasárnap 11 órától, ahogy már megszokhatták, ismét egy délelőtti meseprogramra invitáltuk a gyerekeket, akik a Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom című zenés bábjátékát tekinthették meg, amely után a karácsony előtt elmaradhatatlan mézeskalács írókázás következett a kézműves foglalkozáson.

 

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.facebook.com/AdventBudapesten/ oldalon tájékozódhatnak.