Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát is a Csíksomlyói Árvácska betlehemes játéka után Budapesten

2019. december 20. |

Közeledik a karácsony, és advent utolsó előtti hétvégéjén is élettel telt meg a Városháza park a belváros szívében. Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár ezen a hétvégén is elsősorban a gyerekekre és családokra fókuszált színes programjaival, amelyek egészen december 29-ig várják a kilátogató fővárosi kicsiket és nagyokat.

Vasárnap 16 órától a csíksomlyói Csibész Alapítvány által működtetett gyermekotthon lakóival alapított Csíksomlyói Árvácska együttes mutatta be A bárányok regéje című betlehemes játékát, melyet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is megtekintett.

17 órától pedig, szintén az Csíksomlyói Árvácska együttes közreműködésével gyújtották meg a harmadik gyertyát a főváros legnagyobb adventi koszorúján. A ceremónián Dr. Osztie Zoltán, Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa mondott ünnepi áldást.

De a hétvégi programkavalkád már szombat délelőtt megkezdődött a budapestiek kedvelt helyszínén, a Városháza Parkban rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár harmadik adventi hétvégéjén. 11 órakor a Batyu Színház: Lélekdajkáló című különleges programjával várta a gyermekeket a karácsonyi vásáron, ahol egy nem mindennapi mesével ismerkedhettek meg. Az előadás után karácsonyi kézműves foglalkozásra invitáltuk a kicsiket, amelyen karácsonyi ajándékokat készíthettek filcből és papírból a fűtött hütte egy szegletében. Délután 14:30-tól a park külső területén a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság bemutatóját élvezhette a közönség.

December 14-én délután 17 órától nagybőgővel, akusztikus jazzgitárral, klarinéttal és dobbal szólalt meg a CsótányDzsó alternatív rock’n’roll-ja, majd 19 órától a visszatérő közönség számára már ismert Folk On 45 akusztikus duó saját népdal feldolgozásai mellett néhány igazán izgalmas dallam csendült fel, melyben az igényes mainstream pop-rock zene és a népdalok hangulata keveredett.

Másnap, vasárnap 11 órától, ahogy már megszokhatták, ismét egy délelőtti meseprogramra invitáltuk a gyerekeket, akik a Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom című zenés bábjátékát tekinthették meg, amely után a karácsony előtt elmaradhatatlan mézeskalács írókázás következett a kézműves foglalkozáson.

 

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.facebook.com/AdventBudapesten/ oldalon tájékozódhatnak.

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera