5 perces ünnepi smink

2019. december 13.
Egy tökéletes alkalmi smink elkészítésére gyakran akár fél órát is rászánunk, de mi van akkor, ha csak 5 percünk van? Erre is van megoldás.

A karácsonyi hajrában gyakran a készülődésre, sminkre jut végül a legkevesebb időnk. Ha a család érkezése, vagy a vacsora tálalása előtt már csak 5 perc maradt egy ünnepi smink elkészítésére, akkor sincs gond. Nem feltétlenül kell precíz, füstös szemsminkben, több színből felálló szemhéjpúder kreációkban gondolkodnunk. Mi most egy sikkes, de kifejezetten ünnepi sminket mutatunk, amellyel mi is ragyoghatunk a fa alatt.

Ehhez a sminkhez nem kell sok kiegészítő, a jelszó a letisztultság, és minőség. A fókuszban itt a hosszú pillák, és az arcszínünkhöz jól passzoló, erősebb színű rúzs áll. Ez lehet fukszia, vörös, élénk narancs, bármilyen erős szín, amit az arcunk és az outfitünk elbír.

MAC Mineralize Moisture SPF 15 alapozó

Első lépésként válasszunk egy szépen, és jól fedő alapozót, gondosan vigyük fel a bőrre, különös tekintettel a szemkörnyéki karikákra. Minél homogénebb a szemhéj, illetve a szem alatti rész, annál szebben érvényesül majd a következő lépésként felvitt szempillaspirál. Válasszunk fekete, vagy kékes-fekete árnyalatot, és vigyük fel több rétegben a seprűszerű, drámai hatásért.


Catrice Lashes to kill szempillaspirál

Az 5 perces SOS smink utolsó lépéseként jöhet a rúzs, ami alá, ha van még plusz 10 másodpercünk, egy jó minőségű primer is odakívánkozik. Így az ünnepi fogásokkal is szépen megbirkózik, és a látványos hatás egész este tart majd. Ha időben belefér még, akkor esetleg egy kis pírt is felvihetünk az orcákra, a rúzshoz passzoló színben.

Giorgio Armani Lip Magnet

A Marie Claire legújabb lapszámának normál méretű példánya most fekete színű, vízálló Catrice Lashes to Kill szempillaspirállal kapható.

Fotó: Imaxtree